A csallóközi elit teremfocija

teremfoci

<p>Dunaszerdahely/Nyárasd. Mivel a címvédő jányokiak tavaly nyáron bajnokként az V. ligába jutottak, a szentmihályfaiak kiléptek a bajnokságból, a csenkeiek és a nyékvárkonyiak (B) pedig az őszi idényben gyengébben szerepeltek, ezért az előző kiírás résztvevői közül csupán a bakaiak, a nagyabonyiak, az alistáliak és a csákányiak őrizték meg a tagságukat a csallóközi focielit holnap immár tizenkilencedik alkalommal sorra kerülő teremtornáján.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Az erőviszonyok változását tanúsítja, hogy a nyárasdi sportcsarnokban zajló megmérettetés további négy résztvevői, a hodosiak, a királyfiakarcsaiak, a sárosfaiak és a szapiak legutóbb nem szerepeltek a régió legjobbjainak hagyományos jutalomjátékán, melyre a szervezők a jól bevált szokás szerint az őszi táblázaton elfoglalt pozíciójuk függvényében a területi bajnokság I. osztályának 1–6. helyezettjét, valamint a II. és a III. osztály őszi listavezetőjét hívták meg.

Az I. osztályban dobogós helyről fordulnak az újonc lúcsiak, akiket az A csoportba sorsoltak be, de vezetőik szerdán jelezték a szervezőknek, hogy nem vesznek részt a tornán. „Rengeteg a sérültünk. A Balogh fivérek, Ádám és Attila mellett mindkét kapusunk harcképtelen. Nagy Attila műtét után lábadozik, Kovács Szilárd térdét pedig a napokban operálták. Nem láttuk értelmét, hogy mezőnyjátékost állítsunk a kapuba, s foghíjas csapattal álljunk csatasorba, esetleg újabb sérüléseket kockáztassunk. Ezért visszakoztunk” – ecsetelte a lúcsiak problémáit ifj. Belkovics László, a tabella harmadik helyén telelő újonc edzője. A lúcsiak visszalépése után a hetedik helyezett sárosfaiak fogadták el a szervezők felkérését.

A kollektívák előbb két négytagú csoportban körmérkőzéses rendszerben küzdenek a pontokért. „A csoportokon belüli sorrend kialakulásánál a pontok száma lesz a mérvadó, azonos pontszám esetén a csapatok egymás elleni eredménye, a jobb gólkülönbség, az összes mérkőzésen lőtt több gól rangsorol, végső megoldásként sorsolás dönt a helyezésről – sorolta a legfontosabb tudnivalókat Szerencsés Lajos, a területi szövetség titkára. – A csoportok két-két legjobbja az elődöntőben folytatja, a többi alakulat pedig helyosztót játszik. Döntetlen esetén büntetők döntenek a győztesről. A mérkőzések időtartama 24 perc, szünet és térfélcsere nélkül. A versenyszabályok értelmében csupán a csapatok igazolt futballistái avatkozhatnak játékba, az edzők tizennyolc fős keretet nevezhetnek. A győztes egy évig birtokolja a területi focielnök által felajánlott vándorserleget.”

A győztes jutalma a vándorserleg, a csapatok oklevelet és focilabdát, a rendezvény legjobbjai (kapus, mezőnyjátékos, gólkirály) pedig különdíjat kapnak a szervezőktől. Nóvum, hogy a közönségvonzó futballgála a megszokottnál korábban, fél kilenckor rajtol el. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?