A BL-szereplés a legfőbb vágya

<p>A 21 éves Szűcs Szilviát másodszor hívta be a szlovák női kézilabda-válogatottba Dušan Poloz szövetségi kapitány. A kiskorától Németországban élő balátlövő a ma kezdődő szigetszentmiklósi négyes tornán is bizonyítani akarja, hogy megérdemli a címeres mezt.</p>

OROSKY TAMÁS

A szeptemberi chebi tornán debütált a szlovák válogatottban, négy gólt is dobott Fehéroroszország és Csehország ellen. Mennyiben volt most más érzés a gyülekezőre jönni?

Egészen más volt. Egy hónapja újoncként érkeztem, most meg már többeket ismertem a csapatból, néhány dolog automatikussá vált velük kapcsolatban. Jóval nyugodtabb voltam a gyülekezőn, mint korábban. De ami nem változott, az az, hogy most is ugyanúgy különleges megtiszteltetés számomra a válogatottban játszani.

A chebi tornán mindhárom meccsüket elveszítették. Hogyan értékelte Poloz kapitány az ön teljesítményét?

Őszintén szólva nem sokat beszélgettem vele a torna után, de alighanem elégedett lehetett a játékommal, ha újra behívott.

Mennyi játéklehetőségre számít a Provident-kupán Csehország, Magyarország és Ausztria ellen?

Nem tudom megítélni, mennyi teret kaphatok. Számomra a válogatott védőjátéka egy teljesen új rendszerhez való alkalmazkodást jelent, ami nem egyszerű feladat. Minél többet játszok, annál jobban megszokom ezt. Az biztos, hogy maximálisan ki akarom használni a lehetőséget, hogy megmutassam magam.

Ezt az is elősegítheti, hogy klubcsapatával, a Cellével immár a német élvonalban szerepel.

Sikerült kivívnunk a feljutást a Bundesliga I-be, szerintem képesek leszünk meg is ragadni ebben az osztályban. Hogy mennyiben más Németországban játszani, azt nem tudom, a szlovákiai viszonyokról csak a lányokkal beszélgetve van bizonyos képem, de ez alapján úgy tűnik, hogy az edzések terén nincs olyan nagy különbség.

Hogyan került ki Németországba?

Kassán születtem, de nyolcévesen átköltöztünk Németországba, mivel apukám, a szintén kézilabdázó Szűcs Csaba ott kapott jó ajánlatot. Tizenhárom éve élek az országban. Magyarul csak apukámmal van lehetőségem beszélni, és vele inkább csak hétköznapi dolgokról esik szó. Megértetem magam magyarul, és azt is értem, amit mások mondanak, de egy kicsit lassabb tempóban kell beszélniük...

Két év alatt kétszer is felsőbb osztályba jutott a klubjával, játszott a 2009-es U17-es Eb-n, most pedig a válogatottban is újra szerepet kap. Mit szeretne elérni a kézilabdában?

Klubszinten elsősorban a bentmaradás a cél. Ha a játékomat nézem, meccsről meccsre egyre javulni szeretnék, mert így egyre komolyabb feladatokat kaphatok az egyes találkozókon. Kifejezetten kedvelt csapatom nincsen, egyszer viszont mindenképpen szeretnék olyan gárdában szerepelni, amely a Bajnokok Ligájában érdekelt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?