A bajnok otthonában nyert a Washington

New York.

New York. Mikor verje meg az egész NHL-szezonban csak szenvedő Washington Capitals a bajnok Coloradót, ha nem pár órával azt követően, hogy elcserélte talán legjobb játékosát, Adam Oates-t három draftjogra, meg egy alsóbb ligás kapusra? Márpedig ez történt, ráadásul úgy, hogy a fővárosiak gólt sem kaptak, mert Olaf Kölzig kivédte Joe Sakicék szemét. Ezzel a 3:0-ás sikerrel a Capitals még mindig reményeket táplálhat a playoffba jutást illetően.

„Ollie“ mind a 21 lövést hárította, ebben a szezonban ez volt az ötödik, NHL-karrierje során a 26. kapott gól nélküli mérkőzése. Peter Bondra góllal és gólpasszal, az idény végére belelendült Jaromír Jágr gólpasszal segítette a fővárosiakat.

Az NHL asszisztlistáját vezető Adam Oates-on kívül más nagyágyúkat is elcseréltek a határidő lejárta előtti utolsó pillanatokban. A Pittsburgh Penguins – amelyet 12 év után először fenyeget az a veszély, hogy nem jut be a playoffba – Darius Kasparaitist, a litván nemzetiségű, de orosz válogatott kőkemény bekket (aki valóságos intézménynek számított a Mellon Arenában, még uborkamárkát is neveztek el róla az Ohio-parti városban) Denverbe küldte a finn Ville Nieminenért és Rick Berryért, a csatár Stephane Richer-t pedig New Jersey-be egy draftjogért. (Némi meglepetésre viszont Robert Langot megtartotta.)

A New Jersey elengedte Jason Arnottot (a híres első sor centerét) és Randy Mckay-t Dallasba cserébe az olimpiai bajnoki Joe Nieuwendykért és Jamie Langenbrunnerért, s még egy draftjogot is adott értük. A Rangers – egy nappal azután, hogy megszerezte Miamiból Pavel Burét – elcserélte fiatal csatárát, Mike Yorkot, továbbá egy negyedik körös draftjogot az olimpiai bajnok hátvédért, Tom Potiért és a csatár Rem Murray-ért (mindkettő Edmonton).

EREDMÉNYEK: Boston Bruins–Phoenix Coyotes 4:2 (2:0, 0:0, 2:2), gólütők: Gill, Lapointe, Murray, Zamuner, ill. Johnson, Simpson; 16 000 néző.

Toronto Maple Leafs–New York Islanders 3:2 – hoszabbítás után (2:1, 0:1, 0:0 – 1:0), gólütők: Cross, Green, Sundin, ill. Jonsson, Jasin; 20 000 néző.

Buffalo Sabres–Ottawa Senators 5:1 (1:0, 2:0, 2:1), gólütők: Brown, Campbell, Gratton, Šatan, Kotalik, ill. Alfredsson; 14 000 néző.

New York Rangers–Vancouver Canucks 1:3 (0:0, 1:1, 0:2), gólütők: P. Bure, ill. Bertuzzi 3; 19 000 néző.

Detroit Red Wings–Anaheim Mighty Ducks 1:2 (0:0, 0:1, 1:1), gólütők: Hull, ill. Kariya 2; 20 000 néző.

St. Louis Blues–Nashville Predators 5:1 (0:1, 2:0, 3:0), gólütők: Demitra, Mellanby, Pronger, Stillman, Ferraro, ill. Országh; 18 000 néző.

Colorado Avalanche–Washington Wizards 0:3 (0:0, 0:1, 0:2), gólütők: Bondra, Goncsar, Nyikolisin; 18 000 néző. (O–O, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?