Sport

A bajnok ifik nélkül, újra a felnőttekkel

Szentpéter | Tavaly bronzérmesek voltak, előtte éppen csak elkerülték a kiesést, idén pedig bajnokságot nyertek a nyugat-szlovákiai V. liga keleti csoportjában a szentpéteri ifik. Ősztől megszűnik a csapat,, de a felnőttek újrakezdik.
Ábel Gábor

2019. július 16. 08:00

A bajnok szentpéteri ificsapat. Álló sor balról jobbra: Gál Márk, Nagy Dávid, Martin Herák, Rigó Márió, Ölvecky Máté, Dékány Ádám, Spányik Krisztián, Filip Jokel, egy apuka, alsó sor balról jobbra: Jakab Richard, Kubovics Gergely, Varga Kevin (csapatkapitány), Kováč Tamás, Alex Gažo, Szabó Máté, Rajtár Tamás. Nincs a képen Jakab Viktor, Dávid Jankovič, Marek Lakatoš, Záborský János és Cagala Dávid. ⋌(Képarchívum)

„Kevés csapatnak sikerül százharminc gólt rúgni úgy, hogy csak húszat kapjon. Nekünk ez összejött. Hat éve vagyok az U19-es csapatnál, ám ennyi örömöt és sikerélményt csak a nemrég befejezett idényben éltem át. Gyurenka István edző rögtön a szezon kezdete előtt kijelentette, hogy csak a bajnoki cím elnyerésével lesz elégedett. Ősszel mindössze Ekelen remiztünk egy hajtós meccsen, a többi csatározásból győztesen kerültünk ki. Tavasszal a legnehezebb párharc Muzslán volt, sokáig 2:2-t mutatott az eredményjelző tábla, ám a végén sikerült berúgni a harmadik gólunkat is. Szőgyénben tíz emberrel játszottunk, mégis kicsikartuk a három pontot” – tájékoztatott Dékány Zsolt szentpéteri csapatvezető.


Három évvel ezelőtt a diákcsapatuk megnyerte a területi bajnokságot, az akkori gárdából csupán heten maradtak a jelenlegi U19-es alakulatban. Sokan megfutamodtak a kemény munkától, és inkább alacsonyabb osztályokban vállalták a szereplést. „A tavaszi idény előtt a perbeteiek elcsábították házi gólkirályunkat, Banda Istvánt, aki ősszel huszonhét alkalommal talált be az ellenfelek hálójába. Ennek ellenére a hosszan tartó győzelmi sorozatunk csak május végén szakadt meg. Több labdarúgónk kinőtte ezt a bajnokságot, és az ebből adódó játékoshiány miatt átmenetileg szünetel majd az ififoci. Némileg azonban öröm az ürömben, hogy a nemrég megszűnt IV. ligás felnőttkollektívánkat sikerült újjáéleszteni, és egészen biztos, hogy öt–hat játékosunk a nagyoknál is megállja a helyét” – adott hangot bizakodásának Dékány Zsolt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A PS magyar platformja

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

Bugár Béla videóban magyarázza a találkozását Kočnerral

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?