14 ország a csölösztői Eb-n

Először volt az INBA szövet-ség naturál testépítő- és fit-nesz Európa-bajnoksága a csölösztői sportvároskában. Nagy sikert aratott a részt-vevők körében.Tizennégy ország 143 indulója sze repelt a kontinensviadalon, ennek közel a fele Szlovákiából volt.

Először volt az INBA szövet-ség naturál testépítő- és fit-nesz Európa-bajnoksága a csölösztői sportvároskában. Nagy sikert aratott a részt-vevők körében.

Tizennégy ország 143 indulója sze repelt a kontinensviadalon, ennek közel a fele Szlovákiából volt. Összesen 173 rajtot jegyeztek, harminc versenykategóriában volt

éremosztás. „Várakozáson felül sikerült minden, megmutattuk magunkat Európának – mondta lapunknak az Eb kapcsán Viliam Rigo, aki a házigazda szlovák szövetségen kívül az európai szövetséget (INBA) is vezeti. – Az x-bionic sphere létesítmény kongresszusi terme megadta a verseny alaphangját, az országok részvétele is jelzi, van érdeklődés az Eb iránt. Úgy néz ki, jó helyszínt választottunk, azt szeretnék, ha itt maradna az Európa-bajnokság. Az olaszok, a franciák és a hollandok is elégedetten távoztak, s ez is mutatja, jó úton járunk sportágunk egy családba csalogatása felé. Két élményemet emelném ki. Nagyon meglepett a fitneszgyerekek bemutatója, a legkisebb csak hétéves volt, ügyesen mozogtak a pódiumon. A másik emlékem lényegében tiszteletadás egy német úriembernek, a nyolcvanéves Dieter Hornak, aki versenyzett a 60 éven felüli testépítők között. Sokan ebben a korban már alig mozognak, ő meg mindenki előtte feszítette az izmait. Le a kalappal előtte.”

Méhes Roland főbíróként figyelte a történéseket. „Nagyon színvonalas versenyek voltak. Elég erős, az Eb-hez méltó mezőny gyűlt össze minden kategóriában – summázott a dunaszerdahelyi szakember. – Legnagyobb ászunk, Peter Winkler hozta a formáját, a negyedi Tóth Kálmán is kiemelkedett kategóriájában. Jó formában versenyzett a 180 cm-nél magasabb férfiak bajnoka, a magyar Sebestyén Tamás, a cseh Pavel Machu, aki a Mr. Physique 180 cm-nél alacsonyabb versenyzői között győzött. Szép koreográfiával mutatkozott be az abszolút győztes, az olasz Lírio Brandon, aki a 170 cm-nél alacsonyabbaknál is aranyérmes volt. Sportágunkban Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában vannak a legszínvonalasabban megszervezett versenyek. Újdonság volt az Eb-n, hogy a bírói testület tablettel dolgozott. Ősszel vezette be nálunk a honi szövetség, a SANK, és máris kipróbáltuk a kontinensviadalon. Újabb előrelépés volt a pontozásban.”

Dél-szlovákiai Eb-érmesek a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?