Régió

Terjed a kanyaró a Tőketerebesi járásban

Tőketerebes | Míg a Nagymihályi és a Szobránci járásban lassan lecseng a néhány hónappal ezelőtt kirobbant kanyarójárvány, a Tőketerebesi járásban újabban egyre több a beteg.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. október 18. 19:49

A hivatalos szervek jelentése szerint a Nagymihályi és a Szobránci járásban az elmúlt 20 napban egyetlen új esetet sem észleltek, s ha a következő néhány napban sem lesz senki kanyarós, akkor kiejelenthető, hogy véget ért a járvány. Az első három esetet májusban, Deregnyőben észlelték, a fertőzöttek valószínűleg Angliából hurcolhatták be a betegséget. A járvány rövid időn belül ilyesztő méreteket öltött: összesen 446-an betegedtek meg, 428-an a Nagymihályi, 18-an pedig a Szobránci járás valamelyik településén.

 

2018. szeptember 2. 09:00

Már csak szórványosan fordulnak elő újabb kanyarós esetek a Nagymihályi járásban

A közegészségügyi hivatal és az egyéb állami szervek intézkedésének köszönhetően mostanra vélehetően sikerült úrrá lenni a helyzeten. Az elmúlt hónapokban összesen 6076 személyt oltottak be, köztük 4648 gyereket. 2018 szeptemberében azonban a betegség a szomszédos Tőketerebesi járásban is felültötte a fejét, itt nőtt a betegek száma. A legtöbb új esetet, 18-at, Gálszécsen (Sečovce) regisztrálták, egy személy a közeli Gercselyen (Hrčeľ) fertőződött meg. A járvány megfékezésével kapcsolatos intézkedéseket már ebben a régióban is életbe léptették.(leczo)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Éljünk a választás jogával, és ne hagyjuk magunkat félrevezetni!

EXKLUZÍV: A dunaszerdahelyi leszámolás után megjelent cikkünk először az ujszo.com-on!

Kórházba került Maroš Šefčovič felesége

Délután erős szél várható Nyugat-Szlovákiában

Kötelező szabadtartás a tojástermelőknél

Kuciak-gyilkosság: Peter Tóthot kihallgatja a NAKA

Legfrissebb galériák
Olvasta már?