Régió

Teljesen megújulhat a rimaszombati kórház

Rimaszombat/Besztercebánya | A rimaszombati kórházat működtető Svet zdravia hálózat a helyreállítási tervből (Plán obnovy) szeretne pénzt szerezni a kórház teljes modernizálására. A tervekre kedden rábólintottak Besztercebánya megye képviselői is.
Hegedűs Norbert

2021. november 30. 13:01

Az új rimaszombati kórház látványterve (BBSK-felvétel)
Az új rimaszombati kórház látványterve (BBSK-felvétel)

Míg néhány héttel ezelőtt még arról írtunk, hogy a Rimaszombati járás lakosai azért gyűjtenek aláírásokat, hogy az egészségügyi minisztérium ne minősítse le elfekvővő a kórházat, a fenntartónak egészen más tervei vannak az intézménnyel. Besztercebánya megye képviselői kedden megerősítették, hogy a jövőben aktívan együttműködnek a Svet zdravia hálózatával, mely a Helyreállítási terv segítségével modernizálná a rimaszombati kórházat.

Több mint 36 ezer aláírás gyűlt össze a rimaszombati kórház megmentéséért

2021. szeptember 16. 16:49

Több mint 36 ezer aláírás gyűlt össze a rimaszombati kórház megmentéséért

Teljesen új pavilont építenének

„A megyének is érdeke, hogy létrehozza a körülményeket a régió kórházainak fejlesztéséhez. Ez az érdek találkozott a Svet zdravia aktivitásával, mely szeretné fejleszteni a kórházakat és erre felhasználnák a helyreállítási terv eszközeit is. Az együttműködésünk feltételei egy új bérleti szerződésben lesznek definiálva, melynek egyebek között része lesz az a feltétel is, hogy, a helyreállítási terv segítségével felhúzott új objektumok a megye birtokába kerülnek” – mondta Ján Lunter megyefőnök.

A rimaszombati kórház esetében a képviselők megszavazták a „B” pavilon lerombolását, melynek helyén a Svet zdravia egy teljesen új kórházat építene fel. Erre egy már meglévő projektet használnának fel, mely alapján Nagymihályban már felépítettek egy modern kórházat. „A rimaszombati kórház komplexebb, és a nagymihályi projektet itt könnyen replikálhatjuk olyan rövid idő alatt is, amilyet a Helyreállítási terv megszab” – mondta Radoslav Čuha, a ProCare és a Svet zdravia igazgatója.

A Szövetség a déli kórházakba hívja a parlamenti „hősöket“

2021. november 12. 17:30

A Szövetség a déli kórházakba hívja a parlamenti „hősöket“

2026-ra kész lehet az új kórház

Juhász Péter, a rimaszombati kórház főorvosa, Besztercebánya megyei képviselő az Új Szónak elmondta, hogy korábban az állam csak a központi kórházakra volt hajlandó pénzt költeni, mivel azonban a Helyreállítási terv anyagi eszközei időhöz vannak kötve „ezért úgy tűnik, hogy egy kis racionalitás kerül az egészségügyi minisztérium fejébe, és a helyreállítási forrásból azok a perifériás kórházak is kaphatnak, ahol ezt fel tudják használni”. Juhász szerint a forrás igénylése jövő év folyamán történhet meg, és ha a pályázat sikeres lesz, akkor a kórháznak 2026-ig állnia kell. Azzal kapcsolatban, hogy a közelmúltban a Szövetség még a rimaszombati kórház leminősítése ellen gyűjtötte az aláírásokat, most pedig hirtelen a kórház felújítása van terítéken, Juhász Péter ezt mondta: „Nagyon remélem, hogy a racionálisan gondolkodó emberek átlátják, hogy a kórházat nem bezárni kell, hanem megerősíteni. Először a primer szférát, a háziorvosi hálózatot és a második körben lévő ambuláns hálózatot kell megerősíteni. Ha ez megtörténik, akkor lehet arról beszélni, hogy mi a minimális kórházi hálózat. Addig itt valamiféle bezárásokkal, valamint redukciókkal fenyegetni ökörség”.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Edvard Beneš TASR/AP

„A Beneš-dekrétumok alkalmazása nem sokban különbözik attól, mintha ma a zsidó-törvényeket alkalmaznák”

Mekkora az adó összege, és hogyan kell befizetni?

Mekkora az adó összege, és hogyan kell befizetni?

Emlékművet állítanak Pozsonyban Ján Kuciaknak és Martina Kušnírovának
Frissítve

Emlékművet állítanak Pozsonyban Ján Kuciaknak és Martina Kušnírovának

Bankrablót keres a pozsonyi rendőrség

Munkát ígértek, prostitúcióra kényszerítettek két 20 éves nőt

Vlagyimir Putyin

Putyin: Amerika és a NATO figyelmen kívül hagyta Moszkva alapvető aggályait

Baleset

Az utolsó utáni pillanatban próbált besorolni, nem sikerült (VIDEÓ)

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.