Régió

Százezer euró a Lorántffy-kastély felújítására

Királyhelmec | Százezer eurót kapott a város a Környezetvédelmi Alaptól a Lorántffy-kastély felújítására. A kulturház komplex rekonstrukcióját 541 ezer euróból végezheti el, a szlovák alapiskolában a szaktantermek kialakítására és a meglévők modernizálására 190 ezer eurót költhet, 137 ezer euróért komposztálóedényeket vásárolhat, az illegális szemétlerakatok felszámolására pedig 25 ezer eurót fordíthat.
Leczo Zoltán

2018. július 21. 10:04

A Lorántffy-kastély felújítását eredetileg egy határon átnyúló projekt keretében végezték volna el - A szerző felvétele

Idén mindössze két nagyobb projekt megvalósításához nem kapott pénzt a városvezetés. Mórocz Péter, a városi hivatal projektmenedzsmenttel és városmarketiggel foglalkozó oszályának vezetője elmondta, a múzeum épületének rekonstrukciójához kértek 50 ezer eurót a kulturális minisztériumtól, a másik projektben szlovákiai, magyarországi, ukrajnai és romániai önkormányzatok és egyesületek fogtak össze, hogy vészhelyzetekben gyorsabban és hatékonyabban segíthessenek a térség lakosainak. Közös pályázatot nyújtottak be, hogy az európai uniós forrásokból nyerjenek támogatást, az összesen 950 ezer euró költségű projektből kb. 150 ezer eurót kapott volna Királyhelmec, de a pályázat sikertelen volt.

 

2018. június 30. 19:16

Új CT a királyhelmeci kórházban
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nőtt a munkanélküliek száma

Két halottja és két sérültje van egy csetneki balesetnek - a fiatal sofőr megcsúszott az úton

Barkácsáruházra zuhant egy kisrepülőgép Németországban

A hely, ahol bárki megérintheti a Holdat

GALÉRIA: Így zajlott a pozsonyi Pride

VIDEÓ: Pánikba esett a sebe láttán egy kerékpáros a Touron

Legfrissebb galériák
Olvasta már?