Régió

Szaunát építenek a szepesi vár melletti erdő közepén

Görgő (Spišský Hrhov) | Szaunát építene a szepesi várhoz közeli erdő közepén együttműködve a Fekete lyukak (Čierne diery) polgári társulás a helyi önkormányzattal és aktivistákkal közösen.
Németi Róbert

2018. július 18. 19:14

A szaunát a helyiek fogják működtetni (A polgári társulás látványterve)  

Az egyedi tervezésű szauna egy régi gyümölcsös szélén állna. Belépődíj nem lesz, de aki ebből a szaunából szeretne gyönyörködni a szepesi vár látványában, annak előre kell helyet foglalnia. Martin Lipták, a polgári társulás tagja és a projekt egyik ötletgazdája a TASR-nek elmondta, ezzel is szeretnék a faluba csalogatni a látogatókat. „A várba több tízezer látogató érkezik évente, de csak néhányan állnak meg a faluban. Pedig Görgő rengeteg régi emléket és kincset rejt” – mondta Lipták. A csapat már több mint egy éve dolgozik a projekten, a terveket egy finnországi szaunaspecialistával is megnézették. Skandináv stílusban szeretnék megépíteni a szaunát, a munkát egy görgői cég a nyár végén meg is kezdi. Az építmény túlnyomórészt fából készül, szilárd belsejét egy külső, félig áttetsző burok veszi majd körbe.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Elhunyt Grendel Lajos

GALÉRIA: Az európai parlamenti képviselőkkel tárgyaltak a kelet-szlovákiai mezőgazdászok

Több tonnás daru gázolt halálra egy nőt

Érdemes idén megkötni a lakástakarék-szerződést

2023-ban leáldozhat a pedagógusok kreditrendszerének

A fogadóirodák szerint ő lehet Mourinho utódja

Legfrissebb galériák
Olvasta már?