Régió

Nem kapkodják el a házasságkötést a fiatalok

Nyitra/Komárom | A házasságkötések, de a válások száma is nőtt tavaly Nyitra megyében – tájékoztatott Eva Rakovská, a Statisztikai Hivatal munkatársa.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. július 18. 20:01

216-ban 3423 pár mondta ki a boldogító igent a megyében, százzal több, mint 2015-ben. Továbbra is az a trend, hogy emelkedik a házasulandók átlagéletkora, a férfiak átlagosan 34,82, a nők 31,73 éves korukban kötnek házasságot. Ezer főre kivetítve tavaly a Nyitrai járásban volt a legtöbb esküvő, a legkevesebb pedig a Vágsellyeiben. Legkésőbb a Komáromi járásban nősülnek a férfiak, a vőlegények átlagéletkora itt a legmagasabb (36,35 év), a legalacsonyabb (33,95 év) pedig az Aranyosmarótiban. A nők sem kapkodják el a férjhez menést a Komáromi járásban, a vőlegényekhez hasonlóan itt a legmagasabb a menyasszonyok átlagéletkora (32,5 év), míg az Aranyosmaróti járásban a legalacsonyabb (30,66 év). Hiába nő azonban a házasságkötések száma, a gyermekek közel fele, 46,2 százaléka házasságon kívüli kapcsolatban születik a megyében.

Tavaly Nyitra megyében 1329 párt választottak el, 34-gyel többet, mint egy évvel korábban. „Száz esküvőre 38,83 válás jut, ami huzamosabb ideje meghaladja az országos átlagot – mondta Eva Rakovská. – A legtöbb válás a Lévai, a legkevesebb a Vágsellyei járásban jut 100 esküvőre.” A házasságok átlagosan 15,3 év elteltével bomlanak fel, váláskor a férfiak átlagéletkora 43,1, a nőké 40,3 év. A válás leggyakoribb okaként a felek általában azt jelölik meg, hogy más a természetük, az érdeklődési körük, a nézeteik. Gyakori válóok a férfiak alkoholizmusa és hűtlensége is. (tasr, vkm)

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Beke Zsolt

Elképzelhető, hogy újraindul

sdf

Balesetet szenvedett Eduard Heger kormányfő

maszk

Miért is kell a reszpirátort hordanunk kültéren? A virológus válaszolt!

depresszió

Egy évtizedre visszatekintve 2020-ban történt a legkevesebb öngyilkosság

Mária Kolíková

A foglalkozásra és az életkorra is kitér a kötelező oltásról szóló elemzés

schafer

Schäfer András már Berlinben van orvosi vizsgálatokon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.