Megszűnt a röntgen Nagymegyeren

Az üzemeltető kivonult a rendelőintézetből, ezzel megszűnt a röntgenszolgáltatás a városban (A szerző felvétele)
Nagymegyer |

Egy ideig technikai okokra hivatkoztak, majd végül mégis megszűnt a röntgenszolgáltatás a rendelőintézetben.

Undesser Rolf, a Medic-Um ügyvezető igazgatója, a röntgen eddigi üzemeltetője szorgalmazta a megegyezést, a városvezetéstől azonban sokáig nem érkezett válasz a korábban igényelt működtetési támogatással kapcsolatban. Még tavaly nyáron egyértelművé tette az ügyvezető, hogy a további nyitvatartshoz szüksége van a város anyagi támogatására. A munkatársak megfelelő bérkompenzációjához és a diagnózist felállító orvos megfelelő honoráriumához is. Az akkori polgármester, Holényi Gergő kiállt a röntgenszolgáltató mellett és elmondta a testület előtt, hogy a betegbiztosítóktól és a betegektől beérkező összegek éppen csak arra elegendőek a vállalkozás számára, hogy a béreket ki tudják fizetni, de a megfelelő működéshez havonta több mint 3000 euróra volna szükségük.

A rendelőintézet bejáratának előterében található információs tábla szerint a RTG az első emeleten található (A szerző felvétele)

A tavaly szeptember közepén tartott testületi ülésen újra felmerült a röntgen kérdése, döntés azonban továbbra sem született. A városvezetés viszont tisztázta, hogy ebben a formában sem a város, sem a megye nem tudja támogatni a röntgen működését. Felmerült egy közbeszerzési eljárás indítása is, ez azonban egy hosszadalmas folyamat, mondta el a korábbi polgármester és azóta sem történt lényeges előrelépés. A „Technikai okok miatt zárva” felirat még idén februárban került ki a röntgen ajtajára, de most már ez is eltűnt az ajtóról, a nyitvatartási idővel és az egyéb információs táblákkal együtt. Ekkor még mindkét fél bízott abban, hogy megtalálják a kompromisszumot, de mégsem sikerült. Soóky Marián polgámester a legutóbbi, áprilisi testületi ülésen elmondta, hogy több tárgyalást követően sem jutottak megegyezésre az üzemeltetővel, ezért a vállalkozó megszüntette a szolgáltatást a rendelőintézetben.

 

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?