Kérdéses a röntgen szolgáltatás Nagymegyeren

Balázs Péter képviselő javaslata egy pályázat kiírása lenne (A szerző felvétele)
Nagymegyer |

Nemrégiben jelezte a Medicom ügyvezető igazgatója a városvezetés felé, hogy szeretné megszüntetni a röntgen szolgáltatást Nagymegyeren.

Egy pályázati kiírást javaslunk, vagy egyenesen Nagyszombat megyével felvenni a kapcsolatot, hogy segítsenek, akár több orvos felvételét is.

- javasolta Balázs Péter a júniusban tartott képviselő-testületi ülésen. Már csaknem másfél éve működteti a röntgen szolgáltatását a Medicom cég Nagymegyeren. Működésük viszont nem gazdaságos. Az ügyvezető azt állítja, hogy nem éri meg üzemeltetni a nagymegyeri kihelyezettségüket.

Azt javasoltam a polgármester úr és a városvezetés felé, hogy év végéig próbáljunk meg közösen megoldást találni az igazgatósággal. 

tette hozzá Balázs Péter képviselő.

Bérkompenzáció szükséges

Pozsonyból érkezett az a radiológus orvos, aki eddig ellenszolgáltatás nélkül állította fel a megkapott röntgenképhez a diagnózisokat és küldte azokat tovább a megjelölt szakorvosoknak.

A doktor úr lényegében a szabadidejében végezte ezt a szolgáltatást. Egy év alatt sikerült elérniük azt, hogy 24 óra leforgása alatt mindenki megkaphassa a leletét. Még Dunaszerdahelyen is többet kell erre várni.

 mondta Holényi Gergő polgármester. Miután a cég vezetősége egy teljes gazdasági évet ki tudott mutatni, szembesült a nem túl bíztató számadatokkal. Július 1-től megszűnt a lehetőség arra, hogy megbízási szerződéssel foglalkoztassák a nővéreket, munkaviszonyba kell helyezni őket, ami további költségeket von maga után. Valamint a leletekért és a nővérek esetleges helyettesítéséért is ki kell fizetniük a megfelelő kompenzációt a szolgálatot teljesítő orvosnak. 

Az elmúlt másfél év, a ráfordításokkal együtt hozzávetőlegesen 8000 euró mínuszt generált a vállalkozásnak a röntgent tekintve. A biztosítótól, illetve a betegektől érkező összegekből viszont éppen csak a béreket tudták finanszírozni.

- tette hozzá a polgármester. A kihelyezettség megfelelő működéséhez azonban legalább 3400 euróra volna szükség havonta.

 

Mindenképpen szeretnék megtartani a röngten szolgáltatást (a szerző felvétele)

Még nem zárnak be

Az ügyvezető biztosította a nagymegyerieket arról, hogy július 1-gyel nem szűnik meg a röntgen, de mindenképpen szükségük van a várostól anyagi hozzájárulásra. A helyiséget, melyben működnek eddig is csupán 1 euróért bérelték, és a már említett első elszámolásukig a használt gépekért sem fizetett a vállalkozás. A további hozzájárulás formája azonban még bizonytalan. Főleg az a kérdés, hogy egy nem Nagymegyeren bejegyzett céget milyen formában tudnak anyagilag támogatni.

Elég korlátozottak a lehetőségeink, de mivel ez a köz érdekét szolgálja, pontosabban a nagymegyeriek és a környékbeliek radiológiai ellátását, ügyvédektől kértem tanácsot. Szerintük a legegyszerűbb útja ennek egy hivatalos szerződés a város és a Medicom között, amiben a Medicom szolgáltatást biztosít, melynek fejében a város fizet. Ez viszont további kérdéseket vethet fel a többi orvos szolgáltatásai kapcsán, úgyhogy ezt még át kell gondolnunk. 

magyarázza Holényi Gergő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?