Régió

Megjutalmazzák a baltával megtámadott királyhelmeci rendőröket

Királyhelmec | Kitüntetik és pénzjutalomban részesítik azokat a városi rendőröket, akiket néhány napja a Bodrogköz központjában intézkedés közben egy férfi baltával támadott és sebesített meg.
author
Németi Róbert

2019. június 28. 11:32

A mindössze két éve lízingelt járőrkocsit néhány hétig biztosan nem használhatják a rendőrök
A mindössze két éve lízingelt járőrkocsit néhány hétig biztosan nem használhatják a rendőrök - Képarchívum

Jozef Kalapos, a Királyhelmeci Városi Rendőrség parancsnoka szereksztőségünknek elmondta, a múlt hét péntekjén, késő este bejelentés érkezett hozzájuk, hogy egy Kossuth utcai bérházból hangos zene hallatszik, amely zavarja a szomszédokat. A szolgálatot teljesítő rendőrök a helyszínre érkezve meg is kérték a zenét bömböltető férfit, hogy halkítsa azt le, aki akkor még készséggel eleget is tett a kérésnek. Mintegy háromnegyed óra múlva ugyanebben az ügyben azonban újabb bejelentés érkezett, így a járőrök megint megpróbáltak beszélni a férfivel. Az egyebként korábban hétszer büntetett, 33 éves férfi ekkor már nem nyitott ajtót, sőt fenyegetőzni kezdett. Később baltával betörte a földszinti lakásának ablakát, és különböző tárgyakat hajított ki az utcára, amelyek közül egy tégla meg is sebesítette az egyik rendőrt. A férfi ezután maga is kiugrott az ablakon, majd baltával a rendőrökre támadt, sőt a járőrkocsit is szétverte. (A mindössze két éve lízingelt járműben komoly károk keletkeztek, ám szerencsére nagyobb anyagi kár nem érte a várost, mivel az autó biztosítva volt – a szerk. megj.) A rendőrök megpróbálták megfékezni az ámokfutót, de közben mindketten megsebesültek. Az intézkedés során figyelmezető lövések is eldördültek, majd végül sikerült ártalmatlanná tenni a támadót, akit nemsokkal később megbilincselve átadtak a helyszínre érkező állami rendőröknek. 

Veszélyes munka 

Jozef Kalapos és Pataky Károly, Királyhelmec polgármestere otthonukban felkereste a jelenleg betegszabadságon lévő rendőröket. A polgármester elismerésre méltónak tartja a városi rendőrök helytállását, hisz feladataikat még sebesülten is ellátták, s testi épségüket sem kímélve, a kellő határozottsággal léptek fel a lakosok biztonságának megőrzése érdekében. Ugyanígy vélekedett a rendőrség parancsnoka is, aki hangsúlyozta:„A lakosok sokszor nem is tudatosítják, hogy a városi rendőrök élete nem egy estben kerül veszélybe a munkájuk során” – jelentette ki a parancsnok. Mivel a közösségi oldalakon és egyéb fórumokon felszólaló királyhelmeciek többsége is elismerésének és együttérzésének adott hangot a rendőrségi intézkedéssel kapcsolatosan, a főpolgármester úgy döntött, hogy T. Vincét és B. Balázst Királyhelmec Polgármesterének Díjával tünteti ki, melyet ünnepélyes keretek közt a város napján, szeptemberben adnak át. Kalapos tájékozatása szerint a munkatársait egyszeri, rendkívüli pénzjutalomban részesíti, illetve az elkövetkezőkben – a hasonló esetek elkerülése érdekében - speciális felszerelési tárgyakat is vásárolnak a testület tagjai számára. 

Ahogy azt a városi hivatal munkatársaitól megtudtuk, a rendőrökre támadó férfit közfeladatokat ellátó vagy hivatalos személy elleni támadás, illetve garázdaság büntettének gyanújával a hét elején őrizetbe vették. Tetteiért 3-tól 8 évig terjedő börtönbüntetést kaphat, de ha emberölési kísérletté minősítik, akár annál is több időt tölthet a rácsok mögött.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
pellegrini k

Pellegrini: Szlovákiának új kormányra van szüksége, ne kínozzuk tovább a nemzetet

csapvíz k

Mintha nem lenne elég bajunk – most vízhiány miatt hirdettek vészhelyzetet

ll

Szlovákiai magyar írót díjaztak

manfred weber

Manfred Weber: Elegem van abból, hogy Orbán Viktortól függünk az uniós olajembargó ügyében

mentők rendőrök

Két napja keresnek egy folyó közelében eltűnt kétéves kisfiút, eddig nem találták (FOTÓK)

A független képviselők sikerét hozták a választások

Kék és fehér színkóddal különböztetik meg a választásokat ősszel

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.