Medve lesz a hagyományteremtő lángfutás első állomása

A Csiliz Menti Népfőiskola fő célja, hogy összehozza az embereket, a Lángfutás ötlete is ezért született (A szerző felvétele)
Medve |

Több falu közös kezdeményezéseként szervezik meg az évente négy alkalommal tervezett Lángfutást. Az első március 2-án lesz.

A Csiliz Menti Lángfutás egy olyan futássorozat, ami a Csiliz Menti Népfőiskola falvainak futóversenyeit gyűjti magába. 2024-ben négy település képviselteti magát az eseménysorozaton: Medve, Csicsó, Csilizradvány és Csilizpatas. Az első, tavaszi rendezvény helyszíne Medve lesz, mégpedig 2024. március 2-án, szombat délelőtt 10 órakor. Ezt követi majd egymás után a nyári, ami Csicsón lesz, az őszi, ami Csilizradványon és a téli, amit Csilizpatason szerveznek majd. A versenyeken minden korosztály megmérettetheti magát, a tervezett távok kényelmesen teljesíthetőek lesznek. Medvén 6, 3 és 1 kilométeres szakaszokra számíthatnak. A kijelölt útvonal többnyire aszfaltos borítású, melyet előre bejelölnek majd a térképen a résztvevőknek, emellett a medvei Csemadok alapszervezete és a helyi önkéntes tűzoltóság tagjai fogják irányítani a futókat.

„Az első medvei lángfutás örömfutás, amelynek célja a közösen eltöltött idő, a szórakozás és a mozgás. Ebből adódóan időt nem mérünk, eredményt nem hirdetünk, helyezetteket nem díjazunk. Minden befutó érmet kap”

– írják az esemény meghívójában. A nevezési díjat mindenki egyénileg határozza meg, ezért az összegért viszont több minden is kapnak, részt vehetnek a futáson, kapnak befutóérmet és a futás közben készült fotókat, rajtszámot, mindemellett ételt és italt is. Futás közben lesznek frissítők és beérkezés után pedig egy tál meleg gulyással és palacsintával vendégelik meg a távot teljesítőket. Lehetőség lesz kíséretre is, akár babakocsival, kerékpárral, gyalogosan, vagy akár rollerrel is.

Buchinger Péter, a Csiliz Menti Népfőiskola társalapítója (A szerző felvétele)

A lángfutás megálmodói a Csiliz Menti Népfőiskola tagjai, akik már korábban beszámoltak újságunknak terveikről, céljaikról, melyek közt a legfontosabb, hogy újabb és újabb találkozási pontokat nyújtsanak a falubelieknek, új programokat találjanak ki, melyekhez csatlakozni lehet.

„Olyan egyedi tervezésű befutó érmeket lehet majd nyerni, amiket ha a futások végén összeillesztünk, akkor kijön belőle egy lángnyelv forma. Ezért is érdemes lesz mind a négy futáson részt venni, hogy egy egész láng formát kiadjon”

– mondta el Buchinger Péter, a Csiliz Menti Népfőiskola társalapítója. A napokban készül el a fáklya is, amit a futáshoz készítenek.

„A láng forma dinamikusságot jelent és az erőt szimbolizálja, Csiliz Mente Lángjának neveztünk el. A futás helyszíneit egyfajta fáklyafutással fogjuk összekötni. A tervünk, hogy minden évben körbehordozzuk Csiliz Mente Lángját Csilizközben”

– tette hozzá Buchinger Péter. Az évente zajló négy futás önálló eseményként zajlik majd helyi civil szervezetek támogatásával és aktív közreműködésével. A medvei futást a helyi MeFiK, a Medvei Fiatalok Klubja szervezi majd, a Csiliz Menti Népfőiskola pedig gondoskodik az érmekről és ők szolgáltatják a további tárgyi feltételeket a megvalósuláshoz.

„A Bősi Futóklubtól például kapunk kölcsönbe egy befutókaput, amiért nagyon hálásak vagyunk”

– említette meg az társalapító. Azt egyelőre még nem tudták megmondani, hogy a két futóesemény között a fáklyafutást egyénileg, vagy csoportosan szervezik majd, de a lángfutás mellett a fáklyafutást is szeretnék hagyománnyá tenni a Csiliz mentén.

A március elejei medvei futásra jelentkezni a következő linken ITT és a helyszínen is lehet majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?