Régió

Malina Hedvig ügye összehozta a három magyar pártot

Zsák Malina Hedvig ügye egy tárgyalóasztalhoz ültette a három szlovákiai magyar párt, a Híd, az MKP, és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) vezetőit.KomáromA történelminek is nevezhető esemény kezdeményezője Halász Béla, a Fontos vagy! mozgalom elnöke.
ÚJ SZÓ ONLINE

2015. szeptember 26. 19:00

Zsák Malina Hedvig ügye egy tárgyalóasztalhoz ültette a három szlovákiai magyar párt, a Híd, az MKP, és a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) vezetőit.

Komárom

A történelminek is nevezhető esemény kezdeményezője Halász Béla, a Fontos vagy! mozgalom elnöke. A tegnap délutáni megbeszélésen a Híd részéről Bugár Béla elnök és Solymos László frakcióvezető, az MKDSZ részéről Fehér Csaba elnök és Sárközi János alelnök vett részt. Az MKP alacsonyabb szinten képviseltette magát: Farkas Iván alelnök és Gyarmati Tihamér komáromi járási elnök vett részt a tárgyaláson. Berényi József MKP elnök egyéb elfoglaltságaira hivatkozva maradt távol.

„Néhány hónappal ezelőtt egyeztettünk Malina Hedviggel arról, hogy az ellene hamis tanúzás ügyében szeptember 28-ra kitűzött tárgyalás napján nagyszabású tüntetést szerveznénk (tegnap reggeli hír, hogy a tárgyalást Hedvig ügyvédjének kérésére elnapolták – a szerk. megj.) és országos plakátkampányt is indítanánk – mondta Halász Béla. – Hedvig kérése viszont azt volt, hogy ne legyen ilyen tüntetés. Kérését a három pártnak is tolmácsoltuk, egyúttal tárgyalóasztalhoz hívtuk a pártelnököket, hogy közös nyilatkozatot fogadjunk el Hedvig ügyében.” A találkozó résztvevői valamennyien üdvözölték a kezdeményezést, örömmel mondtak igent a felkérésre, hiszen olyan ügyről van szó, amely során félre kell tenni a pártpolitikai érdekeket. A nyilatkozat szövegét lapzárta után véglegesítették.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
orvosok

A költségvetés megvágása végeredményben az egész egészségügyre kihathat

koronavírus halottak napja

Jövő héttől megduplázódik a fekete járások száma az országban

Egy kisfiú küzdelme a mosoly mögött

Egy kisfiú küzdelme a mosoly mögött

Párkány

A magas átoltottságnak köszönhetően enyhébb hullámmal számolnak az orvosok

Legkésőbb januárban drágul nagyot a kenyér

Legkésőbb januárban drágul nagyot a kenyér

eva

Čaputová lánya is megszólalt az őt gúnyoló képviselő ügyében

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.