Régió

Lefizethették a hazárd betiltását meg nem szavazó képviselőket

Pozsony | Miroslav Dragun aktivista és a Szlovák Kereszténydemokrata Ifjúság (KDMS) alelnöke feljelentést tett ma a főügyészségen korrupció miatt. Azt gyanítja, hogy lefizették azokat a pozsonyi városi képviselőket, akik nem támogatták a hazárdjátékok betiltását a múlt heti testületi ülésen.
SITA

2017. február 22. 14:02

Állítása szerint erről az ülésteremben "suttogtak". A hazárdjátéklobbi állítólag fejenként 20, illetve 50 ezer eurós kenőpénzt fizetett a rendeletet nem támogató képviselőknek. Dragun a feljelentében önkormányzati politikusok nyilvános kijelentéseire, Ján Hrčka városi képviselőnek az Aktuality.sk portálon megjelent kommentárjára, illetve a közösségi oldalakon megjelent megnyilvánulásokra hivatkozik. 
 
Az érintett képviselők ma sajtótájékoztatón reagálnak a feljelentésre.
 
Pozsonyban 98 ezer aláírást gyűjtöttek össze a hazárdjátékok betiltása érdekében, azonban a múlt heti szavazáson 41 jelenlevő képviselőből csak 24 szavazta meg, ami nem volt elegendő a kétharmados többséghez.
 
Ivo Nesrovnal főpolgármester a múlt heti elutasítás után petíciós bizottságot akar létrehozni és ismét előterjeszteni a javaslatot. Arra hivatkozik, hogy tizenhét képviselő megszegte korábbi adott szavát és nem szavazta meg a betiltást, holott az erre vonatkozó petíciós íveket is aláírták.
Önnek ajánljuk

Államfőválasztás
 a déli városokban

Három évig harcolt a kórral Baló György

Ha a közönség neveletlen

Az Iszlám Állam bosszúval fenyeget a mecsetek elleni támadásért

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Zidane nélkül nincs győztes Real Madrid

Legfrissebb galériák
Olvasta már?