Régió

Közös erőből újul meg a karvai család háza

Karva | Idén tavasszal valószínűleg visszaköltözhet saját házába a 70 éves Mellen Katalin, valamint lánya és két unokája, akik mindhárman fogyatékkal küzdenek. Egy komáromi cég a napokban belefogott a felújításba, de érkeztek más felajánlások is.
Vataščin Péter

2020. január 18. 13:30

Karva
- Vataščin Péter felvétele

December végén a jelek szerint döntő fordulat történt a karvai család ügyében, egy komáromi ingatlanközvetítő cég ajánlotta fel a segítségét Mellen Katalinéknak. A vállalat házak, lakások felújításával is foglalkozik. Kiderült, hogy a ház rendbetétele több mint 34 ezer euróba kerül, a költségeket különféle felajánlásokból finanszírozzák az érintettek.

Kezdődő megnyugvás

A család érezhetően fellélegzett. Míg decemberben tapintható volt a feszültség a konyhában, miközben beszélgettünk, most megnyugodva fogadnak – noha minden felajánlás kissé meg is rázza őket, különösen, amikor megtudták, hogy elkezdődik a saját házuk felújítása. „Örültem. Csak tudja mit? Nem tudtam szóhoz jutni. Akkor is oda leültem, oda szokok ülni a fotelra, ott az én helyem…” – meséli Mellen Katalin. Mint mondja, különösen sérelmezi, hogy Karván többek között olyan alaptalan pletykák keringenek, hogy állítólag nagyobb összegű készpénzt kapott kézhez.

Duka Gábor (független) polgármester tájékoztatása szerint egy helyről már kaptak egy komolyabb összegű felajánlást a felújítás finanszírozásra, egy cég pedig ígéretet tett a nyílászárók ingyenes cseréjére. Hamarosan gyűjtés indul az Emberek az embernek (Ľudia ľuďom) nevű pozsonyi székhelyű karitatív szervezet irányításával is, amellyel a renováció további költségeit állnák.

Milen Katalin

Előzmények

Lapunk decemberben számolt be a nehéz sorsú család kálváriájáról. Mellen Katalinék és annak a háznak az új tulajdonosai, amelyben az idős asszony jelenleg lakik, kölcsönösen patthelyzetbe kerültek. Katalin és családja nem tudtak elköltözni a házból, amelyet az időközben elhunyt előző tulajdonos fölött gyámságot vállaló önkormányzattól béreltek, az örökösök viszont nem kívánták megújítani a bérleti szerződést, mert az ingatlannal együtt tetemes adósságot is örököltek néhai rokonuk után. Ezt az összeget a ház eladásából szeretnék törleszteni. A felek között 2019 nyara óta elmérgesedett a viszony, a Farkasdon élő örökösök például november végén lekapcsoltatták a villanyt a karvai házban, míg Mellen Katalinék nem voltak hajlandóak elhagyni az ingatlant, mert elmondásuk szerint nem volt hova menniük. Az idős nő lánya és két lányunokája is különböző fogyatékkal élnek, a lányok édesanyja pedig már régen elhunyt.

Karva

Tavaszra új ház 

„Azt mondták, hogy 3-4 hónapig tartanak a munkálatok. Ügyesen haladnak, a tető már le van szedveˮ – számolt be lapunknak Duka Gábor polgármester. 

Ottjártunkkor még a ház körüli terület rendezése folyt, de a cég munkásai már javában készítik elő a terepet az építkezéshez. A következő hetekben még az ingatlan körüli tulajdonjogi kérdéseket kell rendezni, ugyanis Mellen Katalin mellett más rokonának is van itt részesedése, de ezzel várhatóan nem lesz nagyobb gond.

Karva

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
A szorzók a következő napokban még változhatnak ⋌(TASR-felvétel)

Lehet tippelni a választásra, a szorzók az eredményt is sejtetik

Andrej Kiska aláírta az első törvényt, jóváhagyta a választások új szabályait

Kiderült, mit kért Pellegrini Kiskától

19 millió telefonhívás szilveszter éjjelén

Választás előtti telefonbetyárkodás? 

koronavírus

Négytagú szlovákiai család került karanténba koronavírus-fertőzés gyanúja miatt

Parkolás a vasútállomásnál

Kisorsolnák a parkolóhelyeket Érsekújvárban

Frissítve

Németh Krisztiánt leigazolta a DAC

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.