Rendben halad a Karva–Párkány kerékpárút építése (GALÉRIA és VIDEÓ)

kerékpárút
Komárom/Karva/Muzsla |

Azonban ez még nem jelenti azt, hogy a teljes táv elkészül. A korábban elnyert összeg az építőanyagok drágulása miatt csak egyes szakaszok megépítésére elég – azonban dolgoznak azon, hogy meglegyen a pénz a Csenke és Ebed közti hiányzó részre is.

Kéthetente tartunk ellenőrzést az építkezésen, és úgy látszik, hogy az ütemterv szerint halad a kivitelező“ – tájékoztatta az Új Szót Domin István, a Vág-Duna-Ipoly Regionális Társulás vezetője. Augusztus első napjain felviszik az útfelületekre az első aszfaltréteget. Az időjárás is kedvező, az esőzések miatt csak minimális csúszások fordultak elő.

2022 végén vált nyilvánvalóvá, hogy a régóta várt építkezés idén tényleg el fog indulni. Ugyanakkor az is bizonyossá vált, hogy az árvágta miatt ez csak három alszakaszra vonatkozik majd, ami a Karva–Csenke, Párkány-ebedi major, valamint a csenkei erdőt érintő etapokat jelenti. Ezek közül az ebedi major és a párkányi vasútállomás közti szakasz számít különösen problematikusnak, ugyanis itt leromlott állapotú betonpaneleken keresztül vezet a kerékpárút. A betonlapok közti réseket már kitöltötték, majd erre húznak rá egy további aszfaltréteget is. Karva és Csenke között pedig az bonyolítja a kivitelező munkáját, hogy meg kell feleniük a Szlovák Vízgazdalkodási Vállalat szigorú árvízvédelmi követelményeinek is.

Galéria

Domin hangsúlyozta, nagy segítséget jelent számukra az, hogy Nyitra megye állja az összköltség 5%-át, vagyis 86 ezer eurót. A jelenlegi beruházás teljes költsége egyébként 1,7 millió euró. A kivitelezőnek október végéig kell befejeznie az építkezést.

A teljes Karva-Párkány táv megépítéséhez több mint 4 millió euró lenne szükség ebben a pillanatban. Domin István annyit elárult, hogy intenzíven dolgoznak a Csenke és Ebed közötti szakaszra szükséges pénz előreteremtésén is. Az építkezés szempontjából ez egyébként egységes és viszonylag problémamentes területet jelent, ugyanis a kerékpárút végig a Duna-töltésen haladna. Gyakorlatilag – egy-egy függőben hagyott specifikus rövid szakasztól, például a dunaradványitól eltekintve – ez az utolsó hiányzó láncszem ahhoz, hogy az EuroVelo 6-os szlovákiai útvonala teljessé váljon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?