Közelebb hozzád második alkalommal

Közelebb hozzád
PERED |

Szombaton délután szentségimádással, majd szentmisével várták az érdeklődőket a peredi római katolikus templomban, utána pedig a község szabadtéri színpadán különböző előadások és koncertek, valamint gyermekprogramok zajlottak késő estig.

Bende Tímea és férje, Zsolt tavaly nyáron is szerveztek már hasonló találkozót, de az idei Közelebb hozzád  mégis kicsit más volt, hiszen nagyobb volumenű szabadtéri rendezvény volt több kísérőprogrammal. Bende Tímeát, a rendezvény megálmodóját arról kérdeztem, hogy milyen céllal szervezték a találkozót. “Két évvel ezelőtt pünkösd szombatján egy indiai származású atya, a Legszentebb Oltáriszentség Missziós Rend papja előadása nagyon mély érzelmeket váltott ki belőlem. Felmerült bennem a kérdés, hogy akarok-e Jézus követőjévé válni és a hitet hirdetni a világban. Úgy éreztem, nem a tudatommal válaszolok erre, hanem a mélyebb belsőmből jött egy hatalmas igen, amelyhez szeretném magam tartani. Minden porcikámat elöntötte a szeretet és azt szerettem volna, ha ezt az érzést tovább tudom adni. Elkezdtem jobban figyelni a saját hibáimra, elkezdtem olyan emberré válni, amilyennek Isten akart látni. Először tavaly nyáron szerveztem a mostanihoz hasonló, de egyszerűbb programot, amikor többek között Pintér Béla énekes lépett fel. Az ő zenéje nagy hatással volt rám, segített ráhangolódni, hogy nyitottabb legyek, hogy befogadjam azokat az üzeneteket, amelyeket közvetített a zenéjében. Rajta kívül Prazsák László és felesége, Csilla zenéje volt ilyen hatással rám, akik az idei Közelebb hozzád fellépői voltak. Csókay András idegsebész tanúságtétele is hasonlóan magával ragadó volt, akit most Zsuffa Tünde író is elkísért” - mondta el Bende Tímea. Férje, Zsolt annyival egészítette ki, hogy a rendezvénnyel szerették volna kicsit fellendíteni, megújítani a falu lelki életét. Leginkább az ifjúság felé szeretnének nyitni, ezért is egészítették ki idén a programokat gyermeksarokkal, játszó- és kézművesudvarral, vetélkedőkkel. A programban fellépett még a Hajnalvándor és a Crux együttes, valamint Puss Sándor SJ jezsuita szerzetes tartott előadást. A szervezésben a helyi Cursillo imacsoport, a helyi plébánia, a helyi lakosok, barátok segítettek. A több mint kétszáz résztvevő legtöbbje helyi vagy környékbeli lakos volt, de érkeztek Érsekújvárból és Pozsonyból is.

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?