Egy szektához csatlakozott a férj: Attól tartok, agymosáson esett át! A pszichológus válaszol...

2

Egy nő azt állítja, hogy a férje elkezdett tanulni egy vallást, és egy speciális csoportba jár. Azt állítja, hogy magasabb szinten lesz, mint a nő, és hogy nem tudnak tovább együttműködni. Miroslav Zahumenský pszichológus válaszol a témában. 

Aggodalmát fejezte ki egy nő, Laura, aki így írt a problémáról:

Azt mondta a férjem, hogy amíg nem kezdek el vele együtt a csoportba járni, addig nem leszek az ő szintjén. Egyszer már voltam ott, ez egy tiszta szekta, minden a pénzről szól. Megegyeztünk, hogy időnként szeretkezünk, amíg le nem nyugszik. Most azt mondja, hogy ez nem etikus, és véget kellene vetnünk ennek. Össze vagyok zavarodva, meg vagyok ijedve és tényleg nem tudom, mit tegyek. Elment az esze? Nem 20 éves, hogy elveszítse a fejét. Mindketten 50 évesek leszünk.

A pszichológus válaszol:

Kedves Laura!

A spirituális vagy ezoterikus körökbe való belépés gyakran egy magasabb szintre lépés ígéretével jár. A fel nem ébredt emberek tömegéből való kitörést és a spirituális tudás megszerzését gyakran ígérik ezek a csoportok, szekták vagy szervezetek. Régóta tudjuk, hogy mi emberek szeretünk feljebb jutni, szeretjük azt érezni, hogy magasabb rendűek vagyunk másoknál, hogy Isten jobban szeret minket másoknál, hogy áldottak és kiválasztottak leszünk. A férjed "nagyobb jó" érdekében próbál beszervezni a csoportba. 

De valamiben igaza van. Nem is annyira az etikáról vagy az együttlétről van szó, sokkal inkább arról, hogy boldogok vagytok-e így együtt. A férjed ezek szerint már "máshol" van. Mire rájön, hogy a szekta "áldozata", lehet, hogy évekbe telik, de az is lehet, hogy soha nem jön rá. Fogalmam sincs, ha a szektával akarod összemérni az erődet, hogy kié lesz a férjed. Megértem a félelmet. A spirituális manipuláció ereje nagy. Mindketten a szekta karjaiban pihenhettek, vagy megpróbáljátok magatokat megmenteni.

(život-pluska)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?