Régió

Júliustól nincs hazárdjáték Galántán

Galánta | A hónap végére bezár az összes játékterem a járási székhelyen. Közel két évig tartott, míg sikerült megtisztítani a várost a szerencsejátékoktól, júliustól csak a sportfogadás megengedett Galántán.
Bartalos Éva

2018. június 21. 17:25

  - Képarchívum

Közel ötezer ember, a város lakosságának több mint 38 százaléka írta alá a hazárdjátékok betiltásáról szóló petíciót. A város képviselő-testülete 2016 őszén fogadta el a szerencsejátékok felszámolásáról szóló határozatot. Azóta fokozatosan lejárt a játéktermek engedélye, ezért bezártak. Már csak két helyen lehet hazárdjátékot játszani Galántán, hamarosan azonban ezek is megszűnnek. A helyi határozat érvényesítését nem befolyásolta a pozsonyi rendeletről született bírói ítélet, amely kimondta, hogy mivel nem a törvényekkel összhangban fogadták el a képviselők a határozatot, érvénytelen a tilalom. „Június végén lejár az üzemeltetők engedélye. Ezután sem nyerőautomata, sem rulettasztal nem marad Galántán” – nyilatkozta lapunknak Peter Paška polgármester. Paška nem tart attól, hogy üresen maradnának azok a termek, ahol játékautomaták voltak. Új vállalkozók költöznek oda.

2018. május 28. 16:10

Hazárdjátékok: újabb szigorítás

A szerencsejátékok betiltása mintegy 165 ezer euró kiesést jelent a város költségvetésében, és a polgármester is tudja, hogy a határozat elfogadása óta a környező falvakban megszaporodhattak a játékgépek. „A játékterem tulajdonképpen egyenlő az éjszakai nyugalom megzavarásával és a bűnözéssel. Örülök, hogy Galánta megszabadult ettől, és ha ez bármelyik falunak gondot okoz, mi szívesen segítünk” – folytatta Paška.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?