Ismét pereli a megye az egykori Čistý deň intézetet

Tiszta Nap
Galánta |

Nagyszombat megye ismét beperelte az egykori Čistý deň – Tiszta Nap reszocializációs központot, és jogalap nélküli gazdagodás visszatérítése iránti keresetet adott be ingatlanja használatával összefüggésben.

Nagyszombat megye május 10- én nyújtott be keresetet az egykor a galántai épületében működő Čistý deň – Tiszta Nap reszocializációs központot működtető nonprofit szervezet ellen, amelyben jogalap nélküli gazdagodás visszatérítését követelte. A szervezetnek több mint 83 ezer eurót kell kifizetnie a megyének az ingatlan jogtalan használata miatt 2018 óta. A bíróság szerdán adta ki a fizetési meghagyást.

„Tománekék akadályozzák, hogy szociális ellátást nyújthassunk. Csaknem három éve próbáljuk jogi úton visszaszerezni a másik épületünket a Čistý deňtől. Ahogy az első épületben, úgy ebben is olyan lakosokról szeretnénk gondolkodni, akiknek szükségük van erre. Mivel a szervezet eddig nem adta vissza az épületet, úgy döntöttünk, bepereljük”

– tájékoztatott Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke.

A megye még 2018 novemberében adott feljelentést az épület kiürítése végett, amelyet a szervezet haszonbérleti szerződés alapján használt. Miután a szervezettől visszavonták a tevékenységéről szóló akkreditációt, a szerződéses viszony 2018. július 24- ével megszűnt. Nagyszombat megye álláspontja szerint a szervezet azóta jogtalanul használja az ingatlant, amellyel beavatkozik a megye tulajdonjoghoz való jogába. A Tiszta Nap a megye egy másik ingatlanát is használta, amelyet azonban az akkreditáció visszavonása után 2018-ban visszaadott. Ebben az épületben nyílt meg a szociális otthon Galántán, ahol modern kori betegségekkel küzdő pácienseknek nyújtanak ellátást.

A felújított épületben rehabilitációs és oktatóközpont működik. Jelenleg a poszt-Covid-szindróma és a kiégés szindrómájának megelőzésére irányuló rehabilitáció zajlik, amelyen a megye szociális intézményeiben dolgozó 250 olyan alkalmazottja vesz részt, aki maga is átesett a Covid-19-betegségen és a lezárások idején a vesztegzár alá helyezett szociális otthonok lakóinak nyújtottak segítséget

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?