Húsz év munkájának elismerése

Komárom/Budapest. Rákóczi Emlékplakettel tüntette ki Tarics Péter komáromi amatőr előadóművészt a Rákóczi Szövetség abból az alkalomból, hogy húsz éve van a pályán.

A kitüntetést és az elismerő oklevelet a Magyar Kultúra Alapítvány székházában szeptember 13-án megrendezett ünnepi zongorahangversenyen vehette át a díjazott a szövetség elnökétől, Halzl Józseftől. A hivatalos indoklás szerint a díjat „A felvidéki magyar kultúra szolgálatában végzett kiemelkedő tevékenységéért” kapta az idén negyvenéves előadó. „Nagyon örülök, hogy észrevették és méltányolták azt a rendszeres, tudatos munkát, amelyet húsz éve a kultúra különböző területein végzek – mondta a díjátadást követően Tarics Péter. – Természetesen nem egyedül, szerencsémre mindig kiváló társak álltak mellettem, mint Povinszkyné Bábi Elvira énekes, akivel 20 évvel ezelőtt, 1986 májusában adtuk az első közös koncertünket, később Bősi Szabó László, Dóka Zsuzsa, Orosz Mihály és Bajcsi Lajos. Külön köszönettel tartozom Boráros Imre színművésznek, aki elősegítette szakmai fejlődésemet, és akit a pódiumművészetben példaképemnek tartok.” Tarics Péternek az elmúlt két évtizedben több önálló, illetve a felsorolt művészekkel közös zenés, zenés-irodalmi és irodalmi estje volt, amelyekkel az egész Kárpát-medencét bejárta. „Szerencsésnek mondhatom magamat, hiszen produkciómhoz mindig találtam színpadot és közönséget” – árulta el Tarics Péter. Aki hozzátette: irodalmi estjei közül egyikből sem hiányozhat Ady Endre és Sütő András egy-egy költeménye, illetve prózarészlete. A zeneszerzők közül Liszt Ferenc a legkedvesebb számára, bár tőle ritkán játszik darabot; inkább a romantikus műfajt műveli. Tarics Péternek eddig négy hanghordozója jelent meg – valamennyi az utóbbi két évben –, köztük egy önálló zongora-CD, és három verslemez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?