Régió

Halálos vérátömlesztés: Kalavská találkozik a kassai kórház főigazgatójával

Kassa | Andrea Kalavska (Smer-SD) egészségügyi miniszter találkozik a Louis Pasteur Egyetemi Kórház (UNLP) főigazgatójával Kassán, ahol egy beteg meghalt a helytelenül elvégzett vérátömlesztés után. A keddi kormányülés után tájékoztatott erről a miniszter.
TASR

2019. május 21. 16:30

Andrea Kalavská - TASR-felvétel

„Kértem, hogy ezt a klinikát fokozottan felügyeljék, az illetékes szervezet igazgatója pedig felkérést kapott, hogy az összes kórházigazgatóval beszéljen a betegek biztonságáról" – tette hozzá a miniszter.

A helytelenül alkalmazott transzfúziót Kalavská az egészségügyi személyzet kudarcának tartja. Úgy véli, a hasonló eseteket a törvény módosításával lehet megelőzni, amelynek értelmében az intézményi vagy járóbeteg-ellátás minden dolgozójára vonatkoznának a betegbiztonsági rendszer előírásai. „Ki kell mondani azonban, hogy ebben az esetben emberi mulasztás történt, amit soha nem lehet 100 százalékosan kiküszöbölni" - hangsúlyozta.

A kórház márciusban megerősítette, hogy a személyzet hibázott. A TASR értesülései szerint egy 51 éves férfiról van szó, akit a II. számú sebészeti klinikán műtöttek meg. Az üggyel rendőrség és az Egészségfelügyeleti Hivatal is foglalkozik. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Šimečka: A magyarokat mi is képviseljük

Elfogadta a parlament a Lex Harabint

Az olimpia nagy lehetőség, de a közlekedés komoly gond lehet

Matovič cáfolta, hogy holnap jelentené be Zlatica Kušnírová indulását a következő parlamenti választáson

Fejlődik a szepsi „roma” iskola

Lucia Ďuriš Nicholsonová kérvényezte párttagsága felfüggesztését

Legfrissebb galériák
Olvasta már?