Régió

Fotókiállítások nyíltak Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely | A természet, az emberi arc, hétköznapi pillanatok – nem hétköznapi módon jelennek meg a tárlatokon.
Bartalos Éva

2017. február 1. 17:31

Múlt héten szerdán két fotókiállítás nyílt a járási székhelyen. Szabó László alkotásait a Csallóközi Múzeum kiállítótermében, M. Nagy László fotóit a városi művelődési központban tekinthetik meg az érdeklődők.

Szabó Lászlónak, a komáromi Duna Menti Múzeum fotósának FotóDialógus című jubileumi kiállítása Komárom után most Dunaszerdahelyen is megtekinthető. A megnyitón Keppert József, a Galántai Fotóklub tiszteletbeli elnöke és Szabó Béla, a Magyar Fotóművészek Szövetségének alelnöke méltatta a kiállítást és köszöntötte a jubiláló fotóst. Portrék, természetfotók, a kulturális örökség részei is láthatók a kiállított képek között. A fotókon keresztül a kulturális rendezvényekbe is bepillantást nyer a látogató, és új szemszögből láthatja a mindennapi élet megörökített pillanatait.

M. Nagy László Hattyúdal című tárlata a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előcsarnokában kapott helyet. A kiállítást a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumából indulva már Tornalján és Nagymegyeren is láthatták. A megnyitón M. Nagy László két diaporámáját is bemutatta. „Az új anyagból képtelen vagyok képeket kiállítani. Ezek a természetfotók tulajdonképpen egy virtuális kiállítást alkotnak” – mondta a diaporámákról a fotós. A kisfilmeken haikukkal kiegészítve mutatja be a természet és az emberi élet szépségeit. „Egy parlagon heverő fotós vagyok” – mondta lapunknak a Nő, majd a Štart és a Šport egykori fotóriportere. Hozzátette, ma is szívesen megy ki a természetbe akár a kemény mínuszokban is, mert még van energiája fényképezni. „A fényképezőgép nem tud fényképezni, a hegedű nem tud hegedülni. Ezt magadnak kell megtanulni” – vallja M. Nagy László.

Önnek ajánljuk

MKP-összefogás Matovičcsal?

Jövőre biztosan drágul az áramszolgáltatás

Frissítve

Kočner Bödörnek: Fico a mi főnökünk

Olajpiac: enyhült a feszültség, mégis többe kerül majd a benzin

LISTA: Ennyit kell országonként dolgozni az új iPhone 11 Pro-ért

Frissítve

November 25-én választanak újra elnököt a Legfelsőbb Bíróság élére

Legfrissebb galériák
Olvasta már?