Régió

Fotókiállítások nyíltak Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely | A természet, az emberi arc, hétköznapi pillanatok – nem hétköznapi módon jelennek meg a tárlatokon.
Kiss Bartalos Éva

2017. február 1. 17:31

Múlt héten szerdán két fotókiállítás nyílt a járási székhelyen. Szabó László alkotásait a Csallóközi Múzeum kiállítótermében, M. Nagy László fotóit a városi művelődési központban tekinthetik meg az érdeklődők.

Szabó Lászlónak, a komáromi Duna Menti Múzeum fotósának FotóDialógus című jubileumi kiállítása Komárom után most Dunaszerdahelyen is megtekinthető. A megnyitón Keppert József, a Galántai Fotóklub tiszteletbeli elnöke és Szabó Béla, a Magyar Fotóművészek Szövetségének alelnöke méltatta a kiállítást és köszöntötte a jubiláló fotóst. Portrék, természetfotók, a kulturális örökség részei is láthatók a kiállított képek között. A fotókon keresztül a kulturális rendezvényekbe is bepillantást nyer a látogató, és új szemszögből láthatja a mindennapi élet megörökített pillanatait.

M. Nagy László Hattyúdal című tárlata a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előcsarnokában kapott helyet. A kiállítást a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumából indulva már Tornalján és Nagymegyeren is láthatták. A megnyitón M. Nagy László két diaporámáját is bemutatta. „Az új anyagból képtelen vagyok képeket kiállítani. Ezek a természetfotók tulajdonképpen egy virtuális kiállítást alkotnak” – mondta a diaporámákról a fotós. A kisfilmeken haikukkal kiegészítve mutatja be a természet és az emberi élet szépségeit. „Egy parlagon heverő fotós vagyok” – mondta lapunknak a Nő, majd a Štart és a Šport egykori fotóriportere. Hozzátette, ma is szívesen megy ki a természetbe akár a kemény mínuszokban is, mert még van energiája fényképezni. „A fényképezőgép nem tud fényképezni, a hegedű nem tud hegedülni. Ezt magadnak kell megtanulni” – vallja M. Nagy László.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Családok tízezreinek lehet komoly gondja a hiteltörlesztéssel

Családok tízezreinek lehet komoly gondja a hiteltörlesztéssel

patika

Szájmaszkokon kívül lázcsillapítókat és vitaminokat vásárolnának a legtöbben

Szombati piaci körkép Komáromból

Szombati piaci körkép Komáromból

fertot

Egyes felületeken három napig is életben marad a koronavírus

Juhos Ferenc

Juhos Ferenc: Nem kell pánikba esni, hiszen Isten kezében vagyunk

koronavírus Olaszország

Olaszországban csökkent a halottak száma

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.