Régió

Érvénytelen igazgatócserék Nagymegyeren

Nagymegyer | Kimondta a Dunaszerdahelyi Járásbíróság, hogy nem a törvényekkel összhangban nevezte ki a polgármester a nagymegyeri városi vállalatok vezetőit. Holényi Gergő azonban továbbra is kitart a véleménye mellett, fellebbez a döntést ellen.
author
Kiss Bartalos Éva

2022. január 28. 10:16

Holényi Gergő
- A szerző felvétele

Az elmúlt években több változás is történt három városi cég, a közterület-fenntartó vállalat, a lakáskezelő vállalat és a termálfürdőt üzemeltető Termál kft. élén. Az igazgatócserékben az volt a közös, hogy Holényi Gergő polgármester az előzetes megegyezés ellenére a képviselő-testület jóváhagyása nélkül nevezte ki az igazgatókat a cégek élére. A fürdő esetében kétszer is megtette ezt. Az eljárás miatt bírósághoz fordultak a vállalatok felügyelőtanácsainak tagjai, ugyanis helytelenítették a döntést, amely alapján a polgármester egyszemélyes közgyűlésként kinevezte az igazgatókat. A képviselő-testület legutóbbi ülésén Sziszák József képviselő kérdezett rá a jogtalan kinevezésekkel kapcsolatos ügyekre. A polgármester közölte, hogy a hónap elején, valamint a héten is volt tárgyalás.

Mivel az ügyekben hasonló döntés született, amely elmarasztalta az eddig gyakorlatot, fellebbezni készülnek. „A bíróság egyértelműen kimondta azt, hogy a felperes javára dönt azzal az indoklással, hogy a 2020-ban lefolytatott tárgyalás eredményére hivatkozva szüntetné meg a polgármester kinevezését mind a négy esetben. Fellebbeztünk a döntés ellen, ugyanis mivel kereskedelmi kft-kről van szó, ezért a kereskedelmi törvény alapján kellene eljárnia a bíróságnak” – fejtette ki a polgármester hozzátéve, hogy a felperesek a községekről szóló törvényre hivatkozva adták be a bírósági beadványt. Szerinte az első bírósági döntést vették alapul a bírák, amelyen a védelem nem képviseltette magát – mivel az egyik ügyvezető nem tájékoztatta a másikat –, így a felperes javára döntött a bíró. Holényi meggyőződése, hogy a fellebbezés után újra a dunaszerdahelyi bíróság tárgyalja majd az ügyeket.

Varga Albin képviselő, az egyik felperes szerint azonban mivel önkormányzatról van szó, ezért a községekről szóló törvény a mérvadó. „Ha a polgármester egyeztetett volna a képviselőkkel nemcsak ebben a témában, hanem más ügyekben is, akkor nem ilyen lenne a helyzet” – jegyezte meg Varga utalva az önkormányzat egyéb vitás ügyeire. A képviselő elmondta, hogy az évek óta tartó, és valószínűleg még évekig elhúzódó keresetek a későbbiekben is gondokat okozhatnak, ugyanis további perek sorozatát indíthatja el, ha bebizonyosodik, hogy jogtalanul kinevezett igazgatók döntöttek az alkalmazottakról. A képviselők azt is megjegyezték, hogy ha az ügyek végére érnek, nevesíteni kell majd a felelőst.

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
čaputová

Čaputová: Az egyszerű emberek szenvedik meg az orosz agressziót

vendéglő

193 ezer állástalan, 87 ezer betöltetlen munkahely

Volodimir Zelenszkij

Zelenszkij: Ki kell űznünk a megszállókat, akik foszforbombával gyilkolják népünket

Komáromi Kulturális Nyár

Eseménydús lesz a nyár Komáromban

új szó

Miről ír a pénteki Új Szó?

d

KVÍZ: Felismered a híres magyar versek szlovák fordítását?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.