Régió
Gyurkovics Esztert a légi temetőben helyezték örök nyugalomra.

Eltemették a Törökországban lelőtt szlovákiai magyar nőt

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 16. 18:06

Lég | Kedden eltemették azt a fiatal nőt, akit három héttel ezelőtt lőttek le a törökországi Ankarában.

A 32 éves nővel egy eltévedt golyó végzett. Temetésére nagyon sok falubeli elment. Egy szomszéd azt mondta, úgy tudja, barátjával, Kemallal azt tervezték, Eszter születésnapja után, ami pár héttel ezelőtt volt, hazajönnek, mert Eszternek a törökországi tartózkodási vízumát kellett volna meghosszabbítania. Már a repülőjegyeik is megvoltak.

Családjában Eszter volt a legfiatalabb a három testvér közül. A holttest azonosítására bátyja utazott Ankarába, a földi maradványok hazaszállítását a szlovák külügyminisztérium intézte. A szülők nagyon nehezen viselték, hogy a lezárt érckoporsót nem lehetett felnyitni, már nem láthatták lányukat.

2018. május 15. 10:47

Egy fiatal szlovákiai magyar lányt lőttek le Törökországban

Gyurkovics Eszter Görögországban ismerkedett meg későbbi párjával, a török Kemallal, együtt költöztek Ankarába. A tragikus napon a fiatal nő egy hangos utcai szóváltásra lett figyelmes, kihajolt az ablakon, és eltalálta a nyakát egy golyó.

„A tragédia április 20-án, kora reggel történt. Szlovákia ankarai nagykövetsége tájékoztatta a családot az eset körülményeiről, és segített az elhunyt hazaszállításával kapcsolatos hivatalos ügyek intézésében. Konkrétumokat sajnos nem mondhatok az esetről, mert az elhunyt családja nem hatalmazott fel rá” – közölte az Új Szóval Ivan Sebíň, Szlovákia törökországi konzulja. (sk, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk