Régió

Előadássorozat indul az iskolákban a totalitárius rendszerekről

Nagyszombat | Ismeretterjesztő előadássorozat indul középiskolásoknak a totalitárius rendszerekről és azok működéséről. Egyelőre kérdéses, hogy a magyar iskolákban lesz-e előadás.
Bartalos Éva

2018. november 2. 19:17

Szó lesz egyebek mellett a náci eszmék követőinek hatalomra kerüléséről, Szlovákia szerepéről a holokausztban, a Szlovák Nemzeti Felkelésről, valamint a kommunizmus felemelkedéséről (A felvétel illusztráció) - Fotó: pixabay

A Living Memory Polgári Társulás A totalitárius társadalomban nem javítod az esélyeidet programja keretében összesen tizenöt előadást szervezne az év végéig. Az előadássorozatban tájékoztatják a diákokat a 20. század elnyomó rendszereiről. A cél megtanítani a gyerekeket arra, hogy különbséget tegyenek a tények és a manipuláció között, megismerjék a totalitárius rendszerek gyakorlatait és tudatosítsák a szabadság értékét. Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke lapunknak elmondta, a társulás képviselői megszólították a megye vezetését, amely pozitívan reagált a megkeresésre. Marek Neštický, a megyei önkormányzat másik alelnöke rámutatott, különösen fontos és aktuális bemutatni az elnyomó rendszerek működését. „Most, amikor a fiatalok között egyre népszerűbbek a szélsőséges gondolatok és néhány közjogi méltóság hajlamos szimpatizálni az autoriter rendszerekkel, elengedhetetlennek tartjuk, hogy többet beszélgessünk erről a témáról a fiatalokkal” – közölte Neštický.

Szó lesz egyebek mellett a náci eszmék követőinek hatalomra kerüléséről, Szlovákia szerepéről a holokausztban, a Szlovák Nemzeti Felkelésről, valamint a kommunizmus felemelkedéséről.

2016. december 16. 12:40

A lakosság negyede diktatúrát szeretne
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Haščák állítólag egymillió eurót fizetett a Gorilla-felvételért

Kigyulladt egy lakás Tőketerebesen, egy gyerek meghalt

Pénzzel lehet pénzt keresni

TRAGÉDIA: Kamion gázolt gyalogost, a sofőr először azt hitte, egy állatot ütött el

Az SNS támogatja az előrehozott választásokat

Piroslott Pereden

Legfrissebb galériák
Olvasta már?