Elkezdődött Komáromban az OTDK Közgazdaságtudományi Szekciója

OTDK
Komárom |

A szekció első ízben került megrendezésre Magyarországon kívül. Két napon keresztül 50 tagozatban 648 hallgató mutatkozik be a tudományos munkával.

A komáromi városközpont több pontján is érezhető, hogy nagyobb rendezvénynek ad otthont a város. Ez nem is csoda, hiszen a 36. Országos Tudodományos Diákköri Konferencia (OTDK) Közgazdaságtudományi Szekciója csaknem 1000 embert vonzott ide.

A kétnapos esemény ünnepi megnyitója a Selye János Egyetem (SJE) Konferenciaközpontjának aulájában zajlott. A jelenlevőket először Weiszburg Tamás, az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) elnöke köszöntötte, aki arra emlékeztetett, hogy ezekben a hetekben összesen 16 OTDK-szekcióra került, ill. kerül sor.

A Kárpát-medencei terület legnagyobb egybefüggő tudományos rendezvényéről beszélünk. 5000 körüli diák vesz részt rajta, akiket témavezetők segítenek, aztán vannak a bírálók és szervezők. Ez minden évben változik, de úgy saccoljuk, hogy 13-14 ezer ember munkája van benne ebben az eseménysorozatban”

fejtette ki.

Házigazdaként Juhász György, a SJE rektora is szólt a közönséghez, aki egyrészt bemutatta az egyetemet, ill. kifejezte abbéli büszkeségüket, hogy a rendezési jogot a komáromi egyetem nyerte el. Őt Keszegh Béla (független) polgármester követte, aki elsősorban a versenyző hallgatókat biztatta – például azzal, hogy habár ma nagyon sok hír szól az inflációról, ám a tudás, a tehetség és a kapcsolati háló – bármi is történjen – nem értéktelenednek el. Takácsné György Katalin, az OTDT Közgazdaságtudományi Szakmai Bizottságának elnöke számos adattal érzékeltette a szekció jelentőségét, így például megtudhattuk, hogy 648 szerző és 698 témavezető munkájának eredményt láthatjuk most Komáromban. Végül Csiba Péter, a SJE Gazdaságtudományi és Informatikai Karának GIK dékánja is felszólalt. A megnyitón zoboralji énekekkel fellépett Korpás Éva népdalénekes is, majd plenáris előadások következtek.

A OTDK-szekció előadásai nyilvánosak, tehát a külső érdeklődők is beülhetnek egy-egy tagozat üléseire. A pontos program IDE kattintva érhető el.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?