Közgazdaságtudományi seregszemle a Selye Egyetemen

Selye János Egyetem
Komárom |

Április 19-i kezdettel a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi és Informatikai Kara (SJE GIK) ad otthont a magyarországi 36. Országos Tudodományos Diákköri Konferencia (OTDK) Közgazdaságtudományi Szekciójának.

Mint ismeretes, az OTDK a magyar nyelvű felsőoktatás legnagyobb hallgatói tudományos seregszemléje. Április folyamán 16 tudományterületi szekcióban bonyolítják le magyarországi és határon túli felsőoktatási intézményekkel együttműködve. A nagyszabású rendezvénysorozat során több mint 5000 hallgató mutatja be pályamunkáját 11 városban 540 tagozati zsűrinek. A jó versenyeredmények azért fontosak, mert nagyban segíthetik a hallgatók szakmai előmenetelét.

A Közgazdaságtudományi Szekció idén első ízben kerül megrendezésre Magyarország határain kívül. Április 19. és 22. között gazdag kísérőprogram mellett 650 egyetemi és főiskolai hallgató 602 dolgozattal fog bemutatkozni összesen 72 tagozat keretén belül Komáromban, ami külön tematikus közgazdaságtudományi blokkokat jelent. A SJE három épülete ad majd otthont a tudományos versenynek, amely összesen 25 párhuzamos helyszínt jelent.

A rendezési jogot a SJE GIK nyerte el több más egyetemi kart megelőzve. Antalík Imre, a SJE GIK dékánhelyettese a szekciót beharangozó sajtótájékoztatón elmondta, az eseménynek köszönhetően fiatal intézményként térképre kerülhetnek“, s egyúttal remek alkalom lesz ez a tudományos, szakmai kapcsolatok kiépítésére is. Hozzátette, nem csupán a felsőoktatás résztvevőit vonták be a szakmai rendezvénybe, hiszen például megszólították a régió középiskolásait is, akik tudományos posztereiből versenyt szerveztek.

Szabó Dávid, a Hallgatói Önkormányzat részéről elmondta, egész Komáromot megmozgatja majd az esemény, így például a helyi vállalkozások számára is hasznot hajt majd az OTDK, hiszen csaknem az összes városi szállás lefoglalták a Közgazdaságtudományi Szekció résztvevőinek. A SJE részéről mintegy 100 fős stáb fogja biztosítani a szervezés gördülékenységét.

Az esemény programja elérhető lesz a SJE hivatalos felületein. A verseny előadásait bárki szabadon meghallgathatja az adott helyszíneken.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?