Elkészült a T kereszteződés (KÉPEK és VIDEÓ)

A határátkelőhöz a mai naptól Nagymegyerről a Kulcsodi kereszteződésnél lekanyarodva, Csilizradványon, majd Balonyon keresztül juthatunk (A szerző felvétele)
Nagymegyer |

A híradások ellenére többen úgy tudták a városban, hogy körforgalom lesz a T-kereszteződés helyén, valamint közlekedési lámpák szabályozzák majd a forgalmat. Az új csomópontot holnap adják át.

A város egyik legzsúfoltabb kereszteződése a holnapi naptól használható a gépjárművezetők számára Medve község felé is. Az építkezés ideje alatt csak Dunaszerdahely és Komárom irányába lehetett közlekedni. Akik a Tesco-ba, a postára vagy a focipálya felé igyekeztek, Izsap felé, a családi házak között kerülhettek, sárga útjelző táblákkal jelölték a haladási irányt.

I/13-as, E575-ös út Nagymegyer és Medve közötti szakaszán április 28-án kezdődött meg a 14 hónapig tartó útfelújítás. A Nagymegyer és Csilizradvány közötti szakaszt holnap adják át a közúti forgalom számára és egészen a Csilizradvány-Kulcsod kereszteződésig haladhatnak rajta. Az útfelújítás harmadik szakasza, mely a posta és Izsap kereszteződését, illetve Csilizradvány és a határátkelő közötti szakaszt érinti, 2024. március közepén indul majd. Ennek befejezését 2024. június 30-ra tervezik.

A Nagymegyer és Csilizradvány szakasz kolaudációja hétfőn volt és négy órán keresztül tartott. A határátkelőhöz a holnapi naptól Nagymegyerről a kulcsodi kereszteződésnél lekanyarodva, Csilizradványon, majd Balonyon keresztül juthatunk.

Az elkészült útszakasz egyesek szerint nem lesz időtálló a nagy kamionforgalom miatt, ugyanis a megpakolt kamionok hátsó tengelye nagy nyomást fejt ki az aszfaltra és attól tartanak, hogy ennek következtében gyűrődések keletkeznek majd az úton. Ez a város több pontján is probléma és a biciklis közlekedésnél kifejezetten balesetveszélyes.

„Valamennyire biztosan olvadni fog az aszfalt nyáron. De az tény, hogy sokkal jobb lett az út, mint volt. Rengeteg pénz van a fejlesztésben, sőt, új lámpatesteket telepítettek, valamint macskaszemeket is építettek az útba. A kivitelezők tudják, hogy hogyan kell egy olyan utat megcsinálni, ami ilyen kamionforgalmmal van terhelve. Nagyon örülök neki, hogy sok év után eljutottuk oda, hogy ne csak zötyögős útként emlegessük ezt a szakaszt”

– mondta el kérdésünkre Soóky Marián, Nagymegyer polgármestere. A lezárt szakaszokat korláttal választják el a forgalom elől, a teljes útszakasz kolaudációjára június végén kerül sor.

Rengetegen várják, hogy a teljes útszakasz felújítása befejeződjön (A szerző felvétele)
Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?