Terv szerint haladnak az útfejlesztések (KÉPEK és VIDEÓ)

A tervek szerint halad a nagymegyeri T-bekötőút felújítása (A szerző felvétele)
Ekecs/Egyházkarcsa/Nagymegyer |

Bicikliutat építenek Ekecsen, Egyházkarcsán az elmúlt napokban fejeződött be egy újabb községi út aszfaltozása, Nagymegyeren pedig nagy erőkkel halad a 63-as út T-bekötőjének építése a Medvei úti kereszteződésnél.

Nagyszombat megyei és falusi fenntartású utak is vannak a felújítások között. Egyik pályázatból, a másik megyei forrásokból valósul meg, de olyan fejlesztés is akad, ami teljesen saját költségű.

Ekecsen egy 300 méteres új bicikliút építése fejeződik be szeptemberben (A szerző felvétele)

Ekecs

Ekecs és Apácaszakállas határán bicikli út épül egy körülbelül 300 méteres szakaszon. A benzinkúttól indulva, az mögött elhaladva az Arany János Alapiskola felé haladtak a munkálatok. Az iskolánál végződő korábbi bicikliút bekötéséhez az utóbbi napokban érkeztek. Párhuzamosan haladnak a tereprendezési munkálatok is, melynek folytán az új út nyomvonalából korábban kiásott nagy földkupac és az odahordott aprókavics- és homokhalmok is fokozatosan eltűntek. Ez szakasz köti majd össze a régi biciliutat a Nyárasd felé tartó 561-es főúttal, az építkezés az előzetes tervek szerint szeptember végéig fejeződik be. Polák László, Ekecs polgármestere elmondta, hogy a beruházás a Leader vidékfejlesztési program keretében valósult meg. A jelenlegi pénzügyi merítés egy többéves folyamat eredménye, amihez még hozzá tartozik három darab elektronikus sebességmérő, melyeket a faluba vezető három úton, a helységnév-táblák környékére helyeznek majd ki. A 300 méteres bicikliút összköltsége 80 000 euró volt és csak azok pályázhattak rá, akiknek már volt érvényes építkezési engedénye a kívánt területre. A helyi újfejlesztés azonban itt még nem fejeződik be. Már most tervezik a folytatást, ami Apácaszakállason keresztül, a Nyárasd felé tartó főút bal oldalán egészen a falu végéig tart majd, onnan pedig az autóút jobb oldalán halad tovább egészen a nyárasdi hídig, ami Ekecstől mintegy 3,5 kilométerre található. A bicikliút legújabb szakasza a játszótér mellett halad el, melynek bővítését a minisztérium már jóváhagyta és a pénzösszeg is rendelkezésre áll. A bővítését célzó 45 000 eurós projekt azonban a közbeszerzés miatt még mindig késik. A faluvezetés bízik abban, hogy jövő tavaszra ez is elkészül.

További útszakaszt aszfaltozott le Egyházkarcsa önkormányzata (A szerző felvétele)

Egyházkarcsa

A napokban fejeződtek be az aszfaltozási munkálatok egy újabb községi fenntartású közúton Egyházkarcsa területén. A munkagépek kivonulásával már alig maradt olyan út, amit nem aszfaltoztak volna le: mindezt saját költségből. A falut kettészelő főút azonban megyei illetőségű, amihez nem nyúlhatnak, így az ott fellelhető kátyúk, sérülések és javítási hegek továbbra is akadályozzák a falun keresztülhaladókat. A polgármester, Mórocz Péter lapunknak elmondta, hogy már csak két utca van vissza a községi fenntartású utak felújításához, valamint Göncöl- és Mórockarcsa útfejújítási munkálatai, aminek csak az után állnak neki, miután a vízvezetéket már lefektették. A főútra is ráférne a rekonstrukció, amit a falun áthaladó egyre nagyobb forgalom is indokol, jegyezte meg a polgármester, egyelőre még nem kaptak érdemleges választ a megyértől.

Az jó idő kedvez a munkálatoknak (A szerző felvétele)

Nagymegyer

Augusztus elején már a Nagymegyerhez tartozó Izsap magasságában tartottak a Medvei út javítási munkálatai. A nagyszabású útfejújításról írt korábbi cikkükben közzétettük, hogy a beruházást több lépcsőben halad. A jelenlegi helyzet a terveknek megfelelő. A 14 hónapig tartó útfelújítás április 28-án kezdődött egyszerre több helyen is. A Nagymegyer és Csilizradvány közötti szakaszon, a 1,40-6,00 kilométerkövek között 2023. október 15-ig. A 6.00-9.00 kilométerig Csilizradvány és Medve között 3.00 km-es útszakaszon jövő év június végéig dolgoznak majd. Jelenleg is forgalomelterelés van a Medvei út T-bekötésénél. Soóky Marián, Nagymegyer polgármestere elmondta, hogy a terveknek megfelelően zajlanak a munkálatok és amennyiben az időjárás a későbbiekben is hasonló marad, továbbra sem történik csúszás az ütemtervben. Az autósok jelenleg Izsap felé kerülve, a családi házak között kerülhetik ki a kereszteződést. Így jutnak el a Tesco-ba, a postra és a focipályára is. A haladási irányt sárga táblákkal jelölik.

Galéria
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?