Régió

Bővítené az integrált közlekedést Pozsony és Nagyszombat megye

Pozsony/Nagyszombat | Közös tömegközlekedési rendszert tervez a két megye, együttműködési szerződést kötött a két megyeelnök, Juraj Droba és Jozef Viskupič.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. október 20. 18:14

Képarchívum

Pozsony megyében már működik az integrált közlekedési rendszer, az utasok egy jegy megvásárlásával vonattal, busszal, és a városi tömegközlekedési eszközök járataival is utazhatnak. Az együttműködés célja, hogy Nagyszombat megyére is kiterjesszék a rendszert és összehangolják a két régió közötti járatokat.

Jozef Viskupič, Nagyszombat megye elnöke rámutatott, az együttműködés a bürokratikus akadályok leküzdéséről is szól. Juraj Droba, Pozsony megye elnöke elmondta, sűrű a forgalom a két megye között, Pozsony és Nagyszombat mellett a vidéki városok között is sok ingázó utazik naponta. „Ezzel a lépéssel megmutathatjuk, hogy lehetséges az együttműködés. A közlekedés integrációja a közúthálózat és a szolgáltatások fejlesztésével jár” – nyilatkozta Droba, hozzátéve, hogy az egységes menetjegy is elősegíti a beruházások megvalósítását.

A két régióban koordinációs munkacsoportokat hoznak létre, ezek tagjai dolgozzák ki a rendszer alapjait. Viskupič közölte, az állammal is együttműködnének. Nagyszombat megye elnöke leszögezte, a közös munkával azt akarják elérni, hogy egyre többen váltsanak az autóról tömegközlekedésre.

Pozsonyban és környékén három éve működik az Integrált Közlekedési Rendszer. Tavaly ősszel Úszorra is kiterjesztették, a Szlovák Vasúttársaság, a fővárosi tömegközlekedési vállalat és a Slovak Lines busztársaság mellett már a RegioJet utasai is átszállhatnak más tömegközlekedési járatokra a vonatjeggyel. (béva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Késtek a vonatok, összeomlott a biztosítási rendszer

Világszerte akadozik a Facebook

Szalai Ádám: Beáldoztuk a Nemzetek Ligáját

Danko bármilyen döntésre felkészült a leváltásával kapcsolatban

VIDEÓ: 150 rendőr razziázott a Dunaszerdahelyi járásban - szélsőségeseket kerestek

A füleki várnak idén rekordmennyiségű látogatója volt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?