Régió

Átérek? Nem érek át? – rendőrségi ellenőrzés a vasúti átjáróknál

A megelőző akció keretében büntetés helyett tájékoztató szórólapot osztogatnak a rendőrök a szabálysértőknek.
MTI

2017. november 30. 16:57

Fokozott rendőri ellenőrzés lesz Nagyszombat megye útjain. A vasúti átkelőket ellenőrzik, a Galántai járásban pedig a telefonáló sofőrökre összpontosítanak.

Az Átérek? Nem érek át? megelőző akció keretében a rendőrség a vasúttal együttműködve figyeli a vasúti átjárókat, ahol a tiltás ellenére átmennek a gyalogosok. Országszerte 85 átjárónál posztolnak a járőrök, egyebek mellett Dunaszerdahelyen és Nagymegyeren is. Dunaszerdahelyen sokan a síneken áthaladva rövidítik le az utat az ipari zónába. Martina Pavlíková, a vasúttársaság szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy nemcsak szabálysértést követnek el azok, akik az általános tiltás ellenére nem a kijelölt helyen kelnek át a vasúti síneken, hanem az életüket is kockáztatják. „Sokszor tragikus következményei vannak az ilyen könnyelműségnek” – magyarázta a szóvivő. A rendőrök ma büntetés helyett tájékoztató szórólapot adnak a szabálysértőknek, amelyben leírják, mikor szabad átmenni a vasúti vágányokon.

A Galántai járásban átfogó ellenőrzést tartanak a rendőrök. Martina Kredatusová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője lapunkat úgy tájékoztatta, a közlekedésrendészeti akció keretében ellenőrzik a sebességhatárok betartását, a vezetés módját és az alkoholfogyasztást. A vezetés közben telefonáló sofőrökre is odafigyelnek. „Azt tanácsoljuk az autóvezetőknek, körültekintően közlekedjenek, és figyeljenek oda az időjárási viszonyokra” – figyelmeztetett a szóvivő, rámutatva a téli gumiabroncsok szükségességére. A hatóság a gyalogosokról sem feledkezik meg, arra inti őket, legyenek láthatók az utakon. (béva, SITA)

Önnek ajánljuk

Bugár: Úgy döntöttem, Érsek lesz a listavezető

Újabb női holttestet találtak Pozsonyban, de a rendőrség szerint nincs sorozatgyilkos a városban

Dzsudzsákról, Hamšíkról, Hapalról és Bénesről

Kocsmafilozófia haladóknak

Vegyük komolyan a szűrést!

A Szkripal-ügyhöz lehet köze a Jaroslav Naď ellen indított eljárásnak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!