Régió

A szülők és pedagógusok nyomást gyakoroltak a képviselőkre

Vágsellye | Dilettánsnak nevezték a képviselők az iskolahálózat korábbi optimalizációs tervét. Az újabb koncepciót egy hónap alatt dolgozta ki egy ideiglenes bizottság, melynek munkájában részt vettek a városi iskolák képviselői, gazdasági dolgozói.
author
Száz Ildikó

2013. május 24. 11:10

 

Négy lehetséges megoldás közül választhattak a képviselők a városi fenntartású iskolahálózat új optimalizációs terve alapján. Csaknem kétszáz pedagógus, szülő, nagyszülő és gyerek vett részt a csütörtök délutáni képviselő-testületi ülésen, hogy nyomást gyakoroljanak a város vezetésére.
 
Nem csak a két érintett, Vágvecse városrészben található intézményből érkeztek tiltakozók, hanem a Pázmány Péter Alapiskolából is – melyet az első optimalizációs terv szerint a Bernolák utcai alapiskola épületébe akartak áthelyezni --, valamint a többi szlovák intézményből. A csaknem háromórás vitában felszólaltak a Bernolák és a Hollý utcai alapiskolák igazgatói és a szülői szövetség vezetői, továbbá volt képviselők és egykori iskolaigazgatók. A képviselők dönthettek: a Bernolák utcai alapiskolát költöztetik a Hollý utcaiba, vagy a Hollý utcai alapiskolát a Bernolák utcaiba. A csütörtöki ülésen úgy határoztak, hogy csak erről az első két megoldásról szavaznak. A másik két lehetőséget elvetették a képviselők, mely szerint nem szüntetik meg egyik intézményt sem, vagy csak a Hollý utcai alapiskola néhány osztályát helyezik át a másik iskolába. 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"110372","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"360","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]
Martin Alföldi, Vágsellye polgármestere megismételte ugyanazt, amit néhány napja a városháza előtt tiltakozó szülőknek, pedagógusoknak már elmondott: azt tartaná optimális megoldásnak, ha a Bernolák utcai alapiskolát szüntetnénk meg, és a Hollý utcai megmaradna. Több képviselő is felszólalt az ülésen a két iskola védelmében. Az egyik felszólalásból kiderült, hogy a Bernolák utcai alapiskola épülete elég rossz állapotban van, sok pénzbe kerülne a helyrehozatala. A Pázmány Péter Alapiskolából érkező pedagógusok felháborodással fogadták a hírt, mivel őket éppen azért akarták áthelyezni ebbe az épületbe, mert azt állította a város vezetése, hogy sokkal jobb körülmények között dolgozhatnak. A szülők és pedagógusok nyomására végül a képviselők sem az egyik, sem a másik variánst nem fogadták el. „Az élet megy tovább“ – nyugtázta a döntést Jozef Mečiar alpolgármester.  
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"110373","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"360","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]
Vágsellyén sokadszorra is ellenállásba ütközött az iskolahálózat tervezett optimalizálása, ezért nem mertek döntést hozni a képviselők. A szülők, pedagógusok és a város vezetése is tisztában van azzal, hogy Vágvecsén a jövőben csak egyetlen iskola tartható fenn, a döntést ennek ellenére ismét elodázták. 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"110376","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"360","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]
Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Matej Mišík szerint elképzelhető, hogy újra kötelező lesz védőmaszkot viselni. (TASR-felvétel)

A minisztérium nem készül újabb lezárásokra, de a maszkviselés kötelező lehet

Igor Matovič Richard Sulík

Az OĽaNO rendkívüli elnökségi ülést tart a koalíciós válság miatt

richard sulík

Az OĽaNO nem támogatja Sulík leváltását

Eduard Heger Igor Matovič

Heger nem zárta ki, hogy leváltják Matovičot

Gyimesi

Egyelőre nem szavaznak a szivárványos zászlókról

Hamran István

Eddig 15 személyt hallgattak ki annak a polgármesternek ügyében, akinek felgyújtották az autóját

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.