Régió

A KMG és a Csallóközi Múzeum gazdag programot kínál 2019-re

Dunaszerdahely | A dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galéria (KMG) és a Csallóközi Múzeum gazdag programot kínál 2019-re. A KMG megalakulása 25. évfordulója alkalmából tíz kiállítással készül idén, az 55 éves Csallóközi Múzeum pedig az évfordulóhoz kapcsolódó kiállításon kívül egy évkönyv kiadását is tervezi, amely a múzeum tevékenységének elmúlt öt évét fogja bemutatni.
TASR

2019. január 30. 18:55

Csallóközi Múzeum - google

Iván Péter galériavezető elmondta: az egyik kiállítással Almási Róbert akadémikus festőről, a KMG kuratóriumának egykori alelnökéről emlékeznek meg. Ezen kívül Nemes László és P. Boros Ilona alkotásait is kiállítják idén. Lesznek összevont kiállítások is, melyekkel egyidejűleg emlékeznek meg a galéria alapításának 25. évfordulójáról és a KMG művészeti táborának húsz éves múltjáról.

Bevilagua Olga, a Csallóközi Múzeum munkatársa arról tájékoztatott, hogy februárban kerül sor a Gerstner István festőművész munkássága előtt tisztelgő emlékkiállításra. Hozzátette: lesz még idén egy helyi képzőművészek alkotásaiból összeállított kollektív kiállítás és sok egyéb tárlat is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Jóval több pénz kellene 
a szlovákiai földrendezésre

Komoly károkat okoz a szélvihar Nagyszombat megyében

Részegen, jogsi nélkül okozott balesetet a sofőr, két kisgyermek sérült meg

Hatalmas kárt okoztak a kürti gazdáknak

#W8NDERFUL – zsinórban nyolcadszor bajnok a Juve

Eláraszt bennünket a külföldi élelmiszer

Legfrissebb galériák
Olvasta már?