A karácsonyt a másoknak szerzett örömmel kötjük össze

A karácsonyt a másoknak szerzett örömmel kötjük össze

Szlovákiában az emberek egész évben szeretnek segíteni. A karácsonyi időszakhoz különböző pénz- és adománygyűjtések vagy jótékonysági koncertek kapcsolódnak. A Coca-Cola MNFORCE által végzett felméréséből kiderült, hogy a szlovákiai emberek nemcsak karácsony előtt, hanem egész évben jótékonykodnak. A legtöbben évente többször is részt vesznek jótékonysági vagy önkéntes tevékenységekben.

Szlovákiában is elindult a Coca-Cola kamion karácsonyi roadshow-jaamely nemcsak a gyerekeknek és a karácsony szerelmeseinek, hanem a rászorulóknak is örömet szerez.

A Coca-Cola vállalat e karácsonyi akciója hagyományosan a Szlovák Vöröskereszttel való partnerséghez kötődik, és a frissítők és karácsonyi árucikkek eladásából származó teljes bevétel a vállalat jótékonysági projektjeit fogja támogatni. A Coca-Cola éppen ebben a témában készített egy felmérést, amelyben azt vizsgálta, hogyan vélekednek a szlovákiai emberek a jótékonysági projektekről.

A felmérés szerint az elmúlt két évben a szlovákiai emberek legalább 75%-a részt vett jótékonysági tevékenységekben, és több mint 30%-uk mondta, hogy legalább havonta egyszer segít másokon. A jótékonysági tevékenységekben résztvevők többsége azt mondta, hogy az évszak nem számít, az év bármely szakában segítenek, de közel 20%-uk elsősorban karácsony előtt segít.

A karácsony az az időszak, amikor több szó esik mások megsegítéséről. A szlovákiai emberek ebben az évszakban elsősorban pénzgyűjtés (23%) és adománygyűjtés (20%) révén vesznek részt jótékonysági tevékenységekben. Ezt követik a jótékonysági koncerthez való hozzájárulások és az önkéntes munkák. Érdekes megállapítás, hogy azokban a kérdésekben, amelyek azt vizsgálták, hogy milyen típusú jótékonysági tevékenységekben vesznek részt az emberek, a többség olyanokat jelölt meg, amelyekben valamit vásárolni, készíteni kell vagy pénzt kell küldeni. Az olyan önkéntes munkákból, ahol több társadalmi interakcióra van szükség, lényegesen kevesebb volt.

Kép: The Coca-Cola Company

„Biztató látni, hogy az embereknek fontos mások megsegítése, és egyre többen segítenek rendszeresen. A rendszeres támogatás nélkülözhetetlen a szervezetek számára, hiszen lehetővé teszi számukra, hogy szisztematikusan és hosszú távon nyújtsanak segítséget. A Szlovák Vöröskereszt munkája nagyrészt önkénteseink hajlandóságára és elkötelezettségére épül. Hálásak vagyunk mindannyiukért és az önkéntességre szánt idejükért. Nagyon reméljük, hogy az emberek továbbra is érdeklődnek majd a segítségnyújtás iránt, és tetteikkel támogatják a legkiszolgáltatottabbakat” – kommentálta a Coca-Cola felmérésének eredményeit Zuzana Rosiarová Kesegová, a Szlovák Vöröskereszt főtitkára.

A felmérésben résztvevők, ha idén karácsonykor valami különlegeset kellene tenniük, akkor ezeket a tevékenységeket választanák: karácsonyi doboz készítése időseknek vagy árvaházi gyerekeknek (53%), pénzadományt nyújtani egy rászorulónak (49%) és kutyaeledel vásárlása egy kutyamenhelynek (48%).

„A felmérésben szereplő kérdések tükrözik globális karácsonyi kampányunkat, amelynek fő üzenete, hogy mindenki lehet Mikulás. Ezért érdekelt bennünket, hogyan vélekednek az adakozásról és az önzetlen segítségnyújtásról a szlovákiai emberek. Az a tény, hogy a legtöbben azt mondták, hogy a karácsonyi segítségnyújtásban a családjukkal együtt vesznek részt, ugyanakkor gyakrabban és az év bármely szakában is megteszik ezt, nagyon kellemesen meglepett minket” – mondta Veronika Němcová, a Coca-Cola ČR/SR kommunikációs igazgatója.

Kép: The Coca-Cola Company

A The Coca-Cola Companyról

A The Coca-Cola Company a világ legnagyobb italgyártó vállalata, amely több mint 500 márkájú szénsavas és szénsavmentes italt kínál a fogyasztóknak, több mint 200 országban. A Coca-Cola folyamatosan fejleszti és javítja portfólióját, például az italok cukorszintjének csökkentésével vagy innovatív, új termékek bevezetésével. A vállalat arra is törekszik, hogy csökkentse a környezetre mért hatását a gyártás során felhasznált víz tisztításával és az újrahasznosítás előmozdításával. Palackozóvállalataival együtt több mint 700 000 embert foglalkoztat, és világszerte segít gazdasági lehetőségeket teremteni a helyi közösségeknek. További információkért látogasson el a https://www.coca-colacompany.com weboldalra, és kövesse őket a Twitteren, az Instagramon, a Facebookon és a LinkedIn-en.

A felmérésről

A felmérést az MNFORCE kutatási ügynökség végezte online, 500 fős mintával. Az adatgyűjtésre 2023. október 19. és 25. között került sor. A minta a 18 év feletti lakosságra nézve nem, életkor, régió és iskolai végzettség tekintetében volt reprezentatív.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?