45,65 ezer euró az érsekújvári bölcsődére

Érsekújvár |

<p>Az önkormányzati bölcsőde üzemeltetésére 46,65 ezer eurót kölönítettek el az idei költségvetésből, a Nyitra parti lakótelepen található intézmény 21,57 ezer euró éves bevételre számít a szülőktől, az utóbbi összeg magába foglalja a havi illetéket, a gyerekgondozást és az apróságok étkeztetését is.</p>

Érsekújvár önkormányzata rendkívül bizakodó, a Nyugat I és II lakótelepeken önkormányzati bérlakások építésével segítik a fiatal családok letelepedését a városban. A városi bölcsődére szánt támogatás ennek tükrében jövőre 46 658 eurót, 2011-ben évi 46 700 eurót tehet ki a büdzséből. Az új pénznem bevezetését követően a szülők januártól havonta 50 eurót fizetnek - havonta csak hat koronával többet, mint tavaly szlovák koronában - a gyerekek ellátásáért.

Az étkeztetés napi egy euróba, a gyerekgondozás napi 4 euróba kerül a városi bölcsődében, tehát két koronával többe, mint tavaly szlovák koronában. Februárban húsz munkanap esedékes, ami azt jelenti: a teljes ellátásért, gondozásért a havi illetékkel együtt 150 eurót (4518 koronának megfelelő összeget fizet a szülő). Bölcsődébe egytől hároméves korig járhatnak a gyerekek.

A városi bölcsődét, ahol jelenleg közel húsz gyerekről gondoskodnak, öt-hat évvel ezelőtt költöztették át a belvárosból a lakótelepre. A dolgozó szülők az intézmény átköltöztetése ellenére is érdeklődtek a bölcsőde iránt. Jelenleg hat alkalmazott, köztük három egészségügyi nővér gondoskodik az apróságokról. Az egykori bölcsőde épületében ma nyugdíjasok klubja és több civil szervezet székhelye található.
A teljes cikk nyomtatott kiadásunkban olvasható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?