2872 riasztás volt tavaly Kassa megyében

Kassa. Csaknem negyven százalékkal nőtt meg a Kassa Megyei Tűzoltó- és Mentőtestület 2007-es be?avatkozásainak száma az előző évhez képest. Tavaly 5116 esetben nyújtottak segítséget a tűzoltók tűzeseteknél és más katasztrófáknál, de a kiutazások számába beletartozik a 141 téves riasztás is.

Kassa. Csaknem negyven százalékkal nőtt meg a Kassa Megyei Tűzoltó- és Mentőtestület 2007-es be?avatkozásainak száma az előző évhez képest. Tavaly 5116 esetben nyújtottak segítséget a tűzoltók tűzeseteknél és más katasztrófáknál, de a kiutazások számába beletartozik a 141 téves riasztás is. Az elmúlt 10 év alatt csak 2003-ban volt ennél is több beavatkozásuk.

A kiszállások több mint felét az oltási munkák képezik. Tavaly 2872 tűzzel volt dolguk a testület tagjainak, ami a 2006-os 1655 tűzvészhez képest jelentős növekedés.

Az esetek számának megugrása elsősorban a ház- és kiskerttulajdonosok felelőtlenségének tulajdonítható, tavasszal ugyanis – a veszély és a tiltás ellenére is – égetik a gazt. Az elmúlt évben emiatt 942 tűz keletkezett. A testület mindent megtesz azért, hogy a lakosokat leszoktassa a gazégetésről, sem a felvilágosító tevékenység, sem a rajtaütésszerű ellenőrzések – melyek során tavaly 33 helyszíni bírságot szabtak ki összesen 10 300 korona összegben – nem vezettek eddig számottevő eredményre. Kassa megye járásain belül főként a Kassai és az Iglói járás tehet a dicstelen eredményről. Ez utóbbi az országos összesítésben is előkelő helyet foglal el a gazégetés miatt keletkezett tüzek statisztikájában.

A tavalyi száraz időjárás miatt megnövekedett az erdőtüzek száma is, összesen kilencven esetet tartanak számon az éves összesítésben. Mi több, az elmúlt év legelső napját is erdőtűz oltásával töltötték a tűzoltók a Szlovák Paradicsomban. Ján Barilla tűzoltóparancsnok szerint januárban olyan még nem fordult elő, hogy amikor méteres hónak kellene lennie erdei terepeken, tüzet kell oltani.

A testület tagjainak munkáját számos közlekedési balesetnél is igénybe vették tavaly. A 925 kiszállásból a legtöbb, szám szerint 271 a Rozsnyói járásban történt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?