150 éves a Tiszacsernyő-Alsómihalyi közötti vasútvonal

A gőzmozdony utasokat is szállított (Galambos Zsolt felvételei)
Tiszacsernyő/Alsómihályi (Michaľany) |

A Tiszacsernyő-Alsómihályi vasútvonal működésének 150-ik évfordulója alkalmából egy igazi vasúti különlegességgel, a Škoda egyik hatalmas, de annál kecsesebb gőzmozdonyának különjáratával emlékeztek. A szakadó eső ellenére nagy sikert aratott a nosztalgiavonat, a vasútvonal menti állomások szinte mindegyikében tömegek várták a különvonat érkezését.

A kecses, elegáns formája miatt az egykori gőzmozdonyvezetők által csak Nemes Hölgyként becézett, a Škoda által az 1940-es évek derekán legyártott gőzmozdony szeptember 10-én szombaton indult útnak a fennállásának 150-ik évfordulóját ünneplő Alsómihalyi-Tiszacsernyő vasútvonalon. A szóban forgó, egykoron egynyomtávú, de ma már két sínpárral egyszerre két irányban haladást biztosító vonal ma is kulcsfontosságú szerepet tölt be a keleti régióban, hiszen nemcsak számos település lakosainak biztosít közlekedést, de az ukrán határ és az ország második legnagyobb városa, Kassa közötti vasúti teherszállításnak is utat ad. A szakadó eső ellenére rengetegen voltak kíváncsiak a nosztalgiavonatra, melyre egyébként az érdeklődők jegyet is válthattak. Az 1872-ben üzembe helyezett vonal az eredetileg mintegy 390 kilométer hosszú, Kassa-Oderberg vonal folytatásaként épült meg, mely egy vasúti magánvállalat irányítása alatt működött az egykori Osztrák-Magyar Monarchia területén.


A vonal egy idő után az újonnan megalakult Csehszlovákia területére került, s majd amikor 1947-ben megépült a szlovák-ukrán határ közvetlen közelében a tiszacsernyői átrakóállomás, a vasútvonalnak még az előzőnél is nagyobb szerepe lett. Az egykori Szovjetúnióból és Ázsia felől érkező rakomány a szélesnyomtávú vágányokról itt került átrakásra az európai keskenynyomtávú vágányokra, majd indult és továbbra is indul tovább Kassa irányában Európa számos más célpontjába. Bár a tiszacsernyői komplexum egykoron szebb napokat is megélt, sokkal több embernek biztosított munkát és jóval forgalmasabb volt, mint manapság, a szóban forgó, működésének másfél évszázados évfordulóját ünneplő vasútvonalnak máig kulcsfontosságú szerepe van a hazai vasúti közlekedésben és teherszállításban. Az ünnepélyes esemény kapcsán a Tiszacsernyőhöz közeli Perbenyik település vasútállomásán egy kétnyelvű emléktáblát is felavattak. „A vasútvonal egyik megállója Perbenyik, előtte pedig Királyhelmec volt. Emlékszem, elsőre annak idején meglepő volt, hogy míg egyik nap még a királyhelmeci vasútállomáson, a következőn már Perbenyikben szálltam le, mégis ugyan az az épület volt. A tábla a régi időknek állít ugyan emléket, de az állomás folyamatos működésével a jövőnek is üzen valamit: ami jó, azon nem kell változtatni” – jelentette ki az emléktábla felavatása kapcsán Pataky Károly, Királyhelmec polgármestere.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?