Tóth Ivett a lihegőben 

Rajičová hatodik, Tóth Ivett is készülhet az olimpiára

Bőd Titanilla

2018. január 21. 15:44

Nicole Rajičová a tavalyi eredményét megismételve 6. lett a moszkvai műkorcsolya-Eb női versenyében, míg Tóth Ivett a 13. helyen végzett, de már a kűr előtt hivatalossá vált, hogy ő utazhat a pjongcsangi olimpiára.

Mosolygós szlovákok

A szlovák Rajičová az ötödik helyen állt a kűr előtt, és a szabadkorcsolyázása is nagyon szép volt, nem esett el egyszer sem, ám négy ugrása sem volt teljes, ez pedig sokba került a New Yorkban élő versenyzőnek. "A program közben annyira nem érzékeltem, de már a jégről lejövet, a lassításban láttam, hogy hiányzott egy kicsi a teljes fordulatokhoz. Nem ez volt a legjobb teljesítményem, de nem is a legrosszabb. Az olimpia előtt ez is jó tapasztalat" - nyilatkozta Rajičová.

A szlovákok második számú versenyzője, a kassai származású, de már az Egyesült Államokban született Silvia Hugec a kűrben többször is hibázott, főleg a tripla salchowval gyűlt meg a baja. Ezzel visszaesett két pozíciót, a 24. helyen zárt, de amint Jozef Beständig, a szlovák szövetség elnöke megjegyezte, élete első Eb-jén, 17 évesen óriási bravúr, hogy bejutott a kűrbe. "Kicsit csalódott vagyok, de ha a dupla axeleket is elrontottam volna, akkor lennék igazán mérges - mondta nevetve a mindig csupa mosoly Silvia. - Boldog vagyok, hogy részt vehettem az Eb-n, remélem, lesz még hasonló élményem."

 

2018. január 21. 13:50

Az orosz üstökösgyár

Tóth Ivett arcai

Tóth Ivettnek lábközépcsont-törése miatt csak december elején kezdődött az idei szezon, ami nem volt mentes a megingásoktól. Moszkvában is előjött, hogy nincs olyan versenyrutinja, mint tavaly ilyenkor volt, nem úgy sikerült a rövidprogramja, mint tervezte, a kűr előtt azonban egy nagy teher leesett a válláról, a magyar szövetség ugyanis nyilvánosságra hozta, hogy ő utazhat a pjongcsangi olimpiára. A tavaly Eb-8. Ivettnek a kűrjében is volt néhány pontatlanság, de a rövidprogramhoz képest két helyet előrelépett, s végül a 13. helyen rangsorolták. "Izgultam egy kicsit, mert nem futottam még olyan sokszor ezt a kűrt versenyen. Örültem neki, hogy az első három ugrásomat szépen letudtam, de így is sok pontot bennehagytam ebben a programban. Ha a könnyebb triplák is meglettek volna, jobb lehetett volna a kűr. Ez is egy tapasztalat, ebből lehet tanulni" - kommentálta teljesítményét Sebestyén Júlia korábbi tanítványa, aki a szezon kezdete óta Svájcban készül Linda van Troyennel. Nem tagadja, a kinti önálló életnek megvannak a nehézségei, még akkor is, ha egy kedves házaspárnál, az edzője fogorvosáéknál lakik, akik roppant barátságosak és segítőkészek vele.

Ivett idei két programjában két teljesen eltérő stílust mutat meg, a rövidprogramját AC/DC-re futja, a kűrt pedig a Carmenre. "Az AC/DC-ben egy vagány csaj vagyok, a Carmenben egy komolyabb karaktert kell megformálnom, egy erős nőt, aki nem adja könnyen magát" - magyarázta lapunknak a 19 éves versenyző.

A szlovákok jövőre is két női versenyzőt küldhetnek az Eb-re, Magyarország elvesztett egy helyet, így 2019-ben, Minszkben csak egy lány képviselheti az országot. (bt)

Önnek ajánljuk
  • 24 óra
  • 3 nap
  • 1 hét