Natúrpark, avatás, őszi ünnepség a somorjai gimiben

Madách Imre Gimnázium, Somorja

Az őszi szünet előtti utolsó nap programok sokaságával telt a somorjai Madách Imre Gimnáziumban.

A Csallóköz Natúrpark információs táblát helyezett el a csölösztői úton. Az esős idő miatt a szekundós és terciós tanulók nem a helyszínen, hanem az iskola folyosóján hallgathatták meg a Csallóköz természeti kincseiről, valamint a natúrparkban dolgozók tevékenységéről szóló előadást. A rendezvényen jelen voltak a Csallóköz Natúrpark és a Dunavit Polgári Társulás képviselői, továbbá Orosz Csaba polgármester. Tanulóink elszavalták Weöres Sándor Galagonya című versét, illetve elénekelték a Tavaszi szél vizet áraszt kezdetű népdalt.

Reggel 9 órától került sor a prímós és az első osztályos gimnazisták ünnepélyes avatására, ezt követően elkezdődött az első ízben megrendezett Őszi Ünnepség. Ennek során a tanulók egyebek mellett szezonális ételeket kóstolhattak, kézműveskedtek, filmet néztek, társasjátékoztak, egy e célból berendezett teremben fényképezkedhettek, tökfaragó versenyen és különféle ügyességi vetélkedőkön vehettek részt.

ujszo

Az egyik leglátványosabb rendezvény a tökfaragó verseny volt. Az egyik legkiemelkedőbb alkotás kétségkívül Farkas Fanni Leiláé lett. A látványos faragvány, amely Jack Sparrow kapitányt jeleníti meg A Karib-tenger kalózaiból, első ránézésre is komolyabb kézügyességet és technikai tudást igényel. Fanni elmondta, hogy még soha nem faragott tököt, sőt semmilyen más alapanyagot sem. Ezzel szemben nagyon sokat rajzol és fest, elsősorban grafitportrékat készít. Nemrég az édesanyjától kapott egy eredetileg gumifaragásra való készletet, az ebben található szikék és más eszközök segítségével készítette el a képen látható alkotást.

Az avatás és az őszi ünnepség megszervezéséből a gimnázium diákönkormányzata is kivette a részét. A délelőtt kiváló hangulatban telt, a pontot az i-re pedig az esti álarcosbál tette fel, amelyen tanulóink nemcsak ötletes jelmezeiket, hanem tánctudásukat is megmutathatták.

MIG

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?