A korszerű szakképzés technikai eszközeinek fejlesztése a jövő iskolájában

Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskola és Kereskedelmi Akadémia

Október 27-én tartotta az érsekújvári Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskola és Kereskedelmi Akadémia a Regionális integrált operatív program keretében megvalósult projekt ünnepélyes átadóját. A projekt fő célja a korszerű szakképzés technikai eszközeinek fejlesztése és új tantermek létrehozása volt.

Az új tantermek átadási ünnepségén részt vettek azok a vendégek, akik nagymértékben hozzájárultak a projekt sikeres megvalósításához: Mgr. Holečková Martina, a Szlovák Köztársaság Nemzeti Tanácsának tagja, a Nyitra Megyei Önkormányzat alelnöke, Csenger Tibor mérnök, a Nyitra Megyei Önkormányzat alelnöke, Farkas Iván mérnök, a Nyitra Megyei Önkormányzat képviselője és az Iskolatanács tagja, Morvay Baltazár mérnök, projektmenedzser, továbbá köszöntöttük a tervezőt, a kivitelező cégek képviselőit és az iskola tanárait.

„A projekt célkitűzése a szakképzésben részt vevő tanulók számának növelése, valamint olyan modern körülmények biztosítása, amelyek a valós munkaerőpiaci feltételeket tükrözik. A munkafolyamat 2016 szeptemberében kezdődött. Ezt követően hét, kemény munkával és elvárásokkal teli hosszú év következett. Szorosan együttműködtünk Nyitra Megye Önkormányzatával a szükséges dokumentumok elkészítésében. Csak ezután kerülhetett sor az építkezési munkálatok megkezdésére. Végül 2021 végén vehettük át a felújított szaktantermeinket, a projekt által beszerzett új technológiák beszerelését pedig 2022 decemberében kezdtük el. A finanszírozást az Európai Fejlesztési Alap, az állami költségvetés és fenntartónk, a Nyitra Megyei Önkormányzat hozzájárulása biztosította. A projekt összköltsége elérte a 2 173 179,96 eurót” – hangzottak az iskola igazgatónőjének, Dr. Takács Luciának a szavai, akit az iskola akkori igazgatója, RNDr. Lénárt Péter bízott meg a projekt kidolgozásával.

A projekt keretében számos munkát elvégeztünk, amelyek során biztosítottuk az iskola mindkét épületének részleges akadálymentesítését, 19 szaktanterem bővítését és korszerűsítését, valamint az elméleti oktatásra szolgáló osztálytermek felújítását és technikai felszereltségét.

Az ünnepélyes átadón a Nyitra Megyei Önkormányzat nevében Csenger Tibor mérnök, a megyei önkormányzat alelnöke gratulált a projekt sikeres befejezéséhez, aki hangsúlyozta, hogy az iskola egyedülálló és kivételes a maga nemében nemcsak a nyitrai régióban, hanem egész Szlovákiában. Az iskola által kínált tanulmányi szakok szükségesek a munkaerőpiacon és a nemzetgazdaságban, ezért ez a beruházás rendkívül hasznos, amelynek felhasználásával az iskola a jövőben is biztosítani tudja a minőségi oktatást. Az ünnepi beszédek után, valamint a szimbolikus szalagátvágást követte az új tantermek átadása és a felújított szaktantermek, valamint azok berendezéseinek megtekintése. Ezt követően fogadásra került sor, hogy a vendégek számára még kellemesebbé és emlékezetesebbé tegyük az ünnepséget.

Dr. Csepedi Viktória, az iskola pedagógusa

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?