Fél évszázada oktatnak Érsekújvárban

Jedlik Ányos Szakközépiskola 50 éves

Jubileumi műsorral ünnepelte megalakulásának 50. évfordulóját az érsekújvári Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskola.

„Egy 50 éves múltra visszatekintő, 529 tanulóval, 56 pedagógussal és 21 nem pedagógiai alkalmazottal rendelkező, két szervezeti egységben és két tanítási nyelven működő iskola igazgatónőjeként dolgozni egyszerre nagy megtiszteltetés és hatalmas kihívás számomra” – olvashatók Dr. Takács Lucia igazgatónő szavai az iskola 50. évfordulója alkalmából kiadott emlékkönyv bevezetőjében. „A 2021/2022-es tanévben nemcsak az iskola megalapításának 50. évfordulóját, hanem a Jedlik Ányos tiszteletbeli név felvételének 21. évfordulóját, a Kereskedelmi Akadémia megnyitásának 17. évfordulóját és a Közös Igazgatású Jedlik Ányos Elektrotechnikai Szakközépiskola és Kereskedelmi Akadémia megalapításának 16. évfordulóját is ünnepeljük.”

2022. október 27-én tartottuk iskolánk fő épületében az arany, jubileumi ünnepséget, melyen a pedagógiai és nem pedagógiai alkalmazottak mellett számos vendéget is üdvözölhettünk. Jelenlétével megtisztelt bennünket Nyitra megye önkormányzatának elnöke, Milan Belica mérnök, docens, PhD., valamint Helena Psotová mérnök, a Nyitra Megyei Hivatal igazgatónője. Az ünnepségen továbbá részt vettek: Nyitra megye képviselői, Helena Bohátová mérnök, PhD. és Farkas Iván mérnök, akik egyben az iskolatanács tagjai is, valamint Kürti József mérnök, a gazdasági ügyek osztályának vezetője, Érsekújvár középiskoláinak igazgatói, továbbá a komáromi Gépipari és Elektrotechnikai Szakközépiskola igazgatója, valamint testvériskolánk, a győri PÁGISZ, a Pattantyús-Ábrahám Géza Technikum igazgatónője, Hatos Hajnalka és igazgatóhelyettese, Nagy Ignác. Nem hiányozhattak az iskola egykori igazgatói, az iskolatanács tagjai és támogatóink sem.

ujszo

Ha ünneplésről van szó, nem maradhatott el a tánc és a zene sem. Hogy egy műszaki beállítottságú iskola diákjai is nagyszerű műsort képesek adni, arról tanúskodhattak a jelen lévő vendégek. Hagyományos, szalagavatós palotással mutatkoztak be végzős, magyar osztályos diákjaink, szlovák és magyar népdalokat adtak elő zeneiskolás diákjaink, sztenderd táncokat mutatott be Nagy Mária egykori és Kiss Tamás Kristóf jelenlegi diákunk. Végezetül nem hiányozhatott egy szlovák és egy magyar nyelvű szavalat sem. Az ünnepi ebéd előtt a pohárköszöntőt iskolánk előző igazgatója, Dr. Lénárt Péter mondta el, majd az ebédet követően Dr. Gyurík Julianna egykori igazgatóhelyettes mutatta be iskolánk történetét, régi fényképekkel illusztrálva. Végül a vendégek megtekinthették az iskola új, modern tantermeit.

Befejezésként a jubileumi emlékkönyv zárszavából idézek: „Ӧtven év egy ember életében a születésétől az érett felnőttkorig tartó időszak. Egy iskola életében olyan időszak ez, amikor az iskola kapuján elsőként kilépő diákok nemcsak aktív felnőttkorukon vannak túl, hanem már a jól megérdemelt nyugdíjas éveket élvezik. Olyan időszak, amikor az iskolának és a mindenkori benne dolgozóknak, tanulóknak volt idejük, hogy kialakítsák saját profiljukat, úgymond megtalálják »helyüket a világban«, tapasztalatokat szerezzenek, és a végzősök visszajelzései alapján tanuljanak az esetlegesen elkövetett hibákból. Mivel egyikünknek sem közömbös iskolánk hírneve, folytatjuk erőfeszítéseinket. Tudjuk, hogy mire építkezzünk, hogyan folytassuk, és azt is, hogy miben fejlődhetünk. Iskolánknak mindnyájan kívánunk még rengeteg sikeres évet, jó tanárokat, összetartó tantestületet, sok elkötelezett tanulót, hogy a további évtizedekben életképes, tisztességes és emberséges diákok nemzedékeit nevelhessük.”

Dr. Csepedi Viktória, az iskola pedagógusa

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!