Újabb kórházat ürítettek ki New Yorkban, zárva maradnak az iskolák

New York |

<p>Újabb kórházat ürítettek ki New Yorkban, és bár lassan normalizálódik az élet a Sandy poszttrópusi ciklon pusztításai után, az iskolák ezen a héten zárva maradnak - döntött helyi idő szerint szerda este a többmilliós metropolisz polgármestere.</p>

 

A Bellevue Kórházban ápolt mintegy ötszáz beteget egy másik létesítménybe kellett átszállítani helyi idő szerint szerdán este, miután a klinika áramellátását biztosító tartalék generátorok felmondták a szolgálatot - jelentette a The New York Times. Előzőleg a New York-i Egyetem klinikájáról kellett kiköltöztetni az összes beteget, mert elromlott a tartalék áramforrás.    Michael Bloomberg polgármester az iskolák zárva tartásával kapcsolatban elismerte, hogy mindez súlyos kényelmetlenségeket okoz a szülőknek. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az intézkedésre biztonsági okokból volt szükség. Utalt arra, hogy a város több körzetében még nem állt helyre az áramszolgáltatás és a nyilvános közlekedés sem.     Bloomberg korlátozó intézkedéseket jelentett be az autóközlekedés számára is. Elrendelte ugyanis, hogy New York központjában, Manhattanben csak olyan autók közlekedhetnek, amelyekben legkevesebb három utas tartózkodik. A polgármester szerint a rendeletre azért volt szükség, hogy megkönnyítsék az ingázók helyzetét. Az intézkedést megelőzően Manhattant szerdán valósággal elárasztották az autók, a "szupervihar" utáni első munkanap ugyanis szinte mindenki gépkocsival igyekezett eljutni munkahelyére. Ebből kiindulva Bloomberg közölte: Manhattanbe egyelőre csak azokat az autókat engedik be, amelyekben legalább három személy van.    A polgármester ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy New Yorkban néhány napon belül teljes mértékben normalizálódik az élet.    Az illetékes hatóságok bejelentették, hogy csütörtöktől újra üzemel a New York-i LaGuardia repülőtér. A John F. Kennedy, valamint a New Jersey-i Newark nemzetközi repülőterek már szerda reggeltől fogadtak, illetve indítottak járatokat. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?