Veszélybe került a rimaszombati nagyberuházás

rimaszombat városháza
Rimaszombat |

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter augusztus elején tudatta, hogy megvan a leendő rimaszombati ipari park első nagy beruházója. A legújabb hírek szerint azonban a német cég érkezése kétségessé vált.

Augusztus elején a német Ziegler Group képviselői és a gazdasági minisztérium egy memorandumot írtak alá, melyben kifejezték a szándékukat, hogy egy fafeldolgozó üzemet hoznak létre a készülő rimaszombati ipari parkban. A 255 milliós beruházás 430 új munkahelyet ígért a régóta nagy munkanélküliséggel küzdő régióban.

Az Aktuality.sk portál információi szerint azonban a beruházás veszélybe került és német cég végül nem jön majd Rimaszombatba. A portál szerint ennek oka a nyersanyag, vagyis a fa hiánya. A Ziegler Group érkezésének egyik feltétele az lett volna, hogy szerződést kötnek az erdőket felügyelő állami ügynökséggel, ez azonban nem jött létre. Az erdészek szerint ugyanis nincs elég fa, a meglévő mennyiséggel épphogy ki tudják elégíteni a már meglévő keresletet. A nyersanyaghiányra több fűrésztelep már akkor felhívta a figyelmet, mikor Sulík bejelentette a beruházó érdeklődését.

A gazdasági minisztérium szerint a beruházást még nem kell temetni, a Ziegler Group továbbra is tárgyal az erdészettel és elképzelhető, hogy alacsonyabb minőségű alapanyaggal is megelégszenek majd, amiből van elég.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?