Már több mint tízezer gyereket regisztráltak oltásra

koronavírus-vakcina
Pozsony |

A koronavírus elleni oltásra regisztrált 12–15 év közötti gyereket száma 10 046. 15 éves és 364 napos korig lehet oltásra bejelenteni a gyerekeket ebben a kategóriában – tájékoztatott Veronika Bauch, a Nemzeti Egészségügyi Információk Központ (NCZI) szóvivője.

„A regisztrálás fennakadások nélkül zajlik” – mondta Bauch. A 12–15 éveseket csakis a Pfizer/BioNTech vakcinájával oltják.

Az oltásra ide kattintva regisztrálhat. A szülőnek el kell kísérnie a gyerekét oltásra.

Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője elmondta, a gyerekeket az oltóközpontokban kapják meg a védőoltást. A minisztérium azt tervezi, hogy mindig a hét egy meghatározott napján hívnák be a gyerekeket, és azon a napon gyermekorvos is lenne az oltóközpontban.

„Néhány gyereket már a múlt kedden beoltottunk, a részleteket rövidesen tisztázzuk, és fokozatosan oltjuk ezt a korcsoportot” – mondta a szóvivő, és hozzátette, a konkrét részletekről tájékoztatni fognak.

Az egészségügyi minisztérium július 1-jétől a 12 évnél idősebb gyerekek oltását is szeretné megkezdeni a gyermekorvosi rendelőkben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?