T-sorozatú betakarító - a vevői elégedettség a legjobb útmutató a helyes döntéshez

agroservis

Blogunkban, valamint más cikkekben már többször a John Deere T-sorozat kombájnjaira összpontosítottunk. Azt, hogy ezek kivételes gépek, az ügyfelek a Demo Tour 2018, 2019 és 2020 cikkei során is értékelték, amelyeket Ön blogunkon is megtalálhat. Ezúttal azonban úgy döntöttünk, hogy vallatásra fogjuk a gazdát, aki úgy döntött, hogy megvásárolja ezt a gépet. Mi volt az oka annak, hogy ezt a kombájnt vásárolta, és egyáltalán elégedett vele? A következő sorokban megtudhatja.

A John Deere márkának számos elégedett vevője van szerte a világon. Kérdéseket készítettünk egy igényes vásárló számára, akit azért választottunk ki, hogy megerősítsük vagy cáfoljuk a legkeresettebb kombájnunk hírnevét. Ha minőségi értékeléseket szeretnénk kapni, akkor olyan termelőt kell választani, aki a mezőgazdaságban él, ugyanakkor széleskörű tapasztalattal rendelkezik a géppel kapcsolatban. Ezúttal a második kritérium, ami miatt épp ezt a vállalkozót választottuk, a fiatal generáció megkeresése volt, amely a hazai mezőgazdaság jövője. Pontosan ezeket a feltételeket teljesíti a fiatal, huszonhét éves Ing. Maroš Szász, aki a bátorkeszi szövetkezet termelési igazgatója, és arról híres, hogy kiegyensúlyozottan döntött az új gépek beszerzéséről. Neki köszönhetően döntöttek bátorkeszin is úgy, hogy az új gabonakombájn vásárlásakor hűek maradnak a John Deere márkához.

 

Először is szeretnénk, ha bemutatná a szövetkezetet olvasóinknak, és vázolja fel, hogy a T670i gabonakombájnt hol fogja használni.

A PD Bátorové Kosihy egy klasszikus szövetkezet, amely 2500 hektár területet művel meg. Körülbelül 16 féle növényt termesztünk ezen a területen. Speciális növénytermesztéssel is foglalkozunk, mákot, cukorrépát termesztünk, de van szőlőnk és gyümölcsösünk is. A fő növény nálunk a búza, az árpa, a kukorica, a napraforgó és a repce. Körülbelül 500-600 hektár földterületünk homokos, ami azt jelenti, hogy a teljes terület körülbelül egyötödében rosszabb körülmények vannak a növénytermesztésre. Ezen kívül szarvasmarhát és sertést is tenyésztünk. Ami a szarvasmarhát illeti, csak hizlalásra neveljük őket, 500-800 állatunk van. Kénytelenek voltunk megszüntetni az intenzív sertéstenyésztést, és az eredeti 10 000 sertésből jelenleg csak körülbelül 100 darabunk van, amelyeket főleg a szövetkezet tagjai számára tartunk. Gondolunk a jövőre is, és nem felejtjük el, hogy termelésünkhöz tárolócsarnokok szükségesek. Így nemrégiben újjáépítették őket, és a közeljövőben új szárító építését tervezzük.

Mi késztette a John Deere gabonakombájn választására?

Korábban egy másik gyártó kombájnjával, valamint egy John Deere kombájnnal is rendelkeztünk. Mielőtt új gépet vásároltunk, gondoltunk az S sorozat axiális modelljére, de az étkezési mák, és a nagy mennyiségű gabonafélék termesztése miatt végül úgy döntöttünk, hogy megvásároljuk a T670i modellt. Felszereltük egy kilenc méteres variálható 730X vágóadapterrel, amellyel a kisebb repcefelületünket is vághatjuk. Végül, de nem utolsósorban a 160 hektár mák betakarítása is szerepet játszott döntéshozatalunkban, emiatt a legapróbb részletekig hangolható kombájnra volt szükségünk.

Maga a vásárlás előtt több gépet kipróbáltunk különböző gyártóktól. Meggyőzött minket az Agroservis ügyfeleinek kínált gépek egyszerű felépítése, egyszerű beállítása és vezérlése, és különösen a megbízható és gyors szervize. Egy másik előny, amelyet látok, hogy a John Deere-nek nagyon gazdag tapasztalata van a precíziós gazdálkodás terén, és mi is ezen rendszer felé próbálunk fokozatosan haladni. Végül, de nem utolsó sorban az az előny, hogy munkatársaink nagyon jól ismerik a John Deere gépeket.

A betakarítás során biztosan észrevette az új T670i kombájn munkájának minőségét, valamint az üzemanyag-fogyasztást. Hogyan értékelné a T670i ezen fontos szempontjait?

Az üzemanyag-fogyasztás szempontjából nagyon örülünk a kombájnnak. A kombájnnal arattuk végig az egész tavalyi szezont, nem hagytuk ki a napraforgó és a kukorica betakarítása során sem a munkából. A terület jellegétől és az állomány állapotától függően napi 45-50 hektárt tudtunk learatni vele. Ha összehasonlítjuk a régebbi T660 modellel, amely szintén a miénk, az újabb lényegesen jobb, mint a korábbi kombájn. Aratáskor a kombájn körülbelül 12-13 liter gázolajat fogyaszt el hektáronként, így ebben a tekintetben is érezzük a T670i modell előnyeit. Sok domb van a környékünkön. A Duna-síkság legmagasabb pontja pontosan a térségünkben található, így a differenciálzár a ProDrive automata váltóval együtt is használható, amely összkerékhajtás nélkül is képes kezelni az igényes terepet. Ami a veszteségeket illeti, azok valóban minimálisak és a gabona minősége kiváló. A törött szemekkel szintén nincs gondunk. A betakarítás minősége, valamint a könnyű beállítás és kezelés teljesen más szintű, mint a versenytársaké. A szövetkezetben kifejezetten ragaszkodunk a navigáció használatához. Munkatársaink navigációval vágnak, mindig teljes sebességgel haladnak, és így is sikerül megtakarítani az üzemanyagot.

Beszélgetésünk elején azt is említette, hogy állattenyésztéssel is foglalkoznak. Így lehetőség van újabb fontos kérdés feltevésére. Elmondaná, mennyire elégedett azzal a szalmával, amelyet ez a kombájn hagy maga után?

Az új kombájn további előnye a szalma minősége. Noha a kombájn négy dobos cséplő és elválasztó rendszerrel rendelkezik, a szalma minősége nagyon jó. Évente 5000-6000 bálát préselünk, amelyeket állattenyésztésünk szükségleteire használunk fel. Tapasztalatból tudjuk, hogy a T670i által hátrahagyott szalmasorok sűrűbbek és lényegesen jobb minőségűek. Ezért választottuk ezt a kombájnt.

Hogyan értékeli a gép beállítását és kezelését?

Néhány dolgozónk John Deere traktorokat vezet, és amikor ugyanazon márkájú kombájnra ülnek, a kezelőelemek majdnem megegyeznek a traktorokéval. A kombájnok kifinomult gépek, amelyek maguk végzik el az alapbeállításokat. Ha problémákat kell megoldani, a kombájn "megmondja" a kezelőnek, hogy mit kell tennie. Ez nagy előny, mert mindig biztosak vagyunk benne, hogy a kombájn a leghatékonyabban működik. Egyébként el kell mondani, hogy a John Deere T kombájnok koncepciója nagyon sikeres, a kombájnok nem érzékenyek a beállításokra, a beállításokat csak akkor kell megváltoztatni, ha nagyon kiegyensúlyozatlan állományban aratunk. Nagyon jó tulajdonság a kombájn-monitor távolsági összeköttetésének lehetősége számítógéppel vagy mobilalkalmazással, amely időt takaríthat meg, különösen a szerviztechnikusok számára.

A beállítás és átállítás egyszerűségéről azt is elmondhatom, hogy a kombájn átállítása pl. a mák, mint speciális növény esetében mindössze 15 percbe telt. Hasonlóan van ez a 730X vágóasztal átállítás esetében is a repce begyűjtésére, ahol az aktív elválasztó telepítése nem tart tovább 3 percnél. Nagyon egyszerű, és még kevésbé tapasztalt kezelők is képesek rá.

Jól ki tudjuk használni a MyOperations szolgáltatást, ahol a termésfigyelés alapján a pontos gazdálkodásra akarunk áttérni. Mivel talajaink hozampotenciálja adott, és nem tudunk 5-6 tonnánál nagyobb hozamot elérni, a belépések csökkentése felé vesszük az irányt, amelyben nagy lehetőségeket látunk.

 

Végül még egy fontos kérdést szeretnénk feltenni. Mennyire elégedett az Agroservis által kínált szolgáltatással?

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a cégben más márkák is megtalálhatók, nagyon jól össze tudjuk hasonlítani a szolgáltatás minőségét. Ami az árat illeti, átfogóan kell venni, és akkor a szolgáltatás kellemes meglepetést jelent az ügyfeleknek. Már csak a diagnosztika többe kerül a más színű gépeknél, mint a John Deere esetében. Maguk a pótalkatrészek is olcsóbbnak tűnnek számunkra, amit az idény előtti vásárlásoknál kapott kedvezmény csak tovább fokoz. A legfontosabb, hogy a John Deere gépeknél tudjuk, hogy az összes pótalkatrész gyorsan rendelkezésre áll. A versenytársak gyakran más gyártók alkatrészeit veszik igénybe, így a szállítási idő sokkal hosszabb. Ez nem történhet meg a John Deere márkával. Komolyabb meghibásodás esetén biztosak vagyunk abban, hogy a vállalat két, maximum három napon belül megoldja a problémát. A nagyteljesítményű gépek esetében azt is el kell mondani, hogy szükség esetén a cseregép biztosítása nem jelent problémát. Bátran állítom, hogy a vállalat által Szlovákiában kínált szolgáltatásnak nincs versenytársa. A múltban számos céggel dolgoztunk együtt, de egyikük sem rendelkezik olyan szolgáltatási háttérrel, mint amit az Agroservis kínál. Természetesnek számít a szervizszolgáltatásban a szezon előtti szakértői ellenőrzés is, az Expert Check, amelyet minden évben használunk.

Befejezésül szeretném hozzátenni, hogy az Agroservis cég portfóliójában szinte az összes olyan gép megtalálható, amelyre a munkánkhoz szükségünk van. Talajművelő gépek, vetőgépek, permetezőgépek, műtrágyaszóró gépek, takarmánygépek, bálázók, traktorok és végül az említett kombájnok. Eredetileg csak tesztelésre béreltünk egy John Deere T670i kombájnt, de a szezon végére szerzett pozitív tapasztalatok egyértelműen meggyőztek bennünket arról, hogy a gép nálunk marad.

www.agroservis.sk

info@agroservis.sk

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?