Horvátország kész koronavírusos betegeket fogadni Szlovákiából és Csehországból

koronavírus kórház

Horvátország kész nagyjából tíz–tíz Covid-beteget fogadni Csehországból és Szlovákiából – közölte Twitter-oldalán Andrej Plenković horvát kormányfő kedden, miután telefonon beszélt Andrej Babiš cseh és Igor Matovič (OĽaNO) szlovák kormányfővel.

„Tekintettel a szlovák és cseh egészségügyi rendszerre nehezedő nyomásra, szükség esetén felajánlottam Horvátország segítségét a betegek elhelyezésében” – közölte Plenković, hozzátéve, hogy Horvátország szolidáris az Európai Unió  tagállamaival a koronavírus-járvány leküzdésében.

Danas sam održao 📞 s @AndrejBabis i @i_matovic. Izrazio sam spremnost Hrvatske da, u slučaju potrebe, zbrine po desetak #COVID19 pacijenata iz 🇨🇿 i 🇸🇰, s obzirom na pritisak na njihove zdravstvene sustave. 🇭🇷 je solidarna s članicama 🇪🇺 u borbi protiv #COVID19.

— Andrej Plenković (@AndrejPlenkovic) March 9, 2021

A 10,7 millió lakosú Csehország az elmúlt néhány hétben a koronavírus-járvány által legsúlyosabban érintett országok közé tartozik a világon. A túlterhelt kórházak már képtelenek biztosítani a betegek megfelelő ellátását. Az ország ezért az unió segélykérő rendszerén keresztül Németországhoz, Svájchoz és Lengyelországhoz fordult segítségért, hogy helyezzenek el néhány tucat koronavírusos beteget a kórházaikban.

Az egészségügyi rendszer túlterheltsége miatt Szlovákiából ezen a héten Lengyelországba és Németországba is szállítottak Covid-betegeket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?