Ján Volko: Nem vagyok esélyes

Ján Volko

A magyarok 20 fővel, a szlovákok pedig 7 atlétával utaznak a lengyelországi fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságra, amelyet március 4. és 7. között rendeznek nézők nélkül Torunban.
 

Az 1988-as (42) és az 1983-as (31) fedett pályás Eb-k után ez a legnépesebb magyar csapat, azon a két világeseményen azonban rendezők voltak a magyarok. Olyan fedett pályás Eb-n, ahol nem Budapest volt a rendező, a 2000-es, Gentben megrendezett versenyen volt a legnépesebb a csapat (21). Kiemelték: amíg a 2005 és 2013 közötti öt viadalon kivétel nélkül hét vagy öt főt tudott csak delegálni a magyar atlétika, addig a legutóbbi három Eb-n már rendre 12 vagy afölötti számú sportoló mérethette meg magát. A csapat legnagyobb hiányzója Márton Anita súlylökő lesz, aki gyermekáldás miatt nem lesz ott Lengyelországban. Kálmán Bálint sportszakmai igazgató elmondta, 4-5 döntős helyezésben reménykednek és egy-két éremben.


A szlovák küldöttség tagjai közül a legnagyobb figyelem Ján Volko sprinterre összpontosul, aki 60 méteren címvédőként indul.
„Az ambícióim olyanok, mint két évvel ezelőtt a glasgowi és a négy évvel ezelőtt belgrádi Európa-bajnokság előtt voltak, ahol váratlanul sikerült érmeket szereznem. Először az elődöntőkből kell továbbjutni, aztán meglátjuk. A címvédéssel nem foglalkozom, az már a múlt, a mostani egy teljesen más szituáció – utalt a koronavírus-járvány kapcsán kialakult bizonytalan helyzetre a 24 éves sprinter, aki a 10. a világranglistán. – Reálisan kell tekinteni a helyzetre, ez a 10. hely azt jelenti, hogy nem vagyok esélyes a döntőre. Elégedett leszek a finálé elérésével, a többi már csak bónusz” – tekintett előre Volko. ⋌(TASR, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?